Money om matchen: "Vi spelade utmärkt"

LA MANGA. Richard Money är nöjd med insatsen i dagens segermatch mot HamKam.

Richard Money tycker att matchen mot HamKam var en bra genomförd insats av laget i det stadium man befinner sig.
-Vi hade en 20-minutersperiod i varje halvlek där vi spelar riktigt bra. Vi spelade utmärkt under matchens inledande 20-25 minuter och har en liknande period i den andra halvleken där vi visar upp riktigt bra spel.

På frågan vad han är mest nöjd och mest missnöjd med svarar Money att passningsspelet och det snabba bolltempot var bra, särskilt under nämnda perioder. Men att det fanns några tillfällen då vi tappade koncentrationen defensivt.

Undertecknad gladdes åt backlinjens agerande vid motståndarnas kontringar vilket Money höll med om. Är det något laget tränat speciellt på?
-Nej, det har vi inte. De är bara så pass bra spelare att de vet vad de ska göra.

Om CO-lånet Andreas Erikssons insats säger Money:
-Jag har ingen kommentar om det. Mer än att han gjorde en okay insats.

Vad hoppas du få ut av veckan här i La Manga?
-Att fortsätta jobba med vår spelidé, att försöka få bra rörelse på bollen.

Har ni behövt ändra i ert träningsupplägg för att åtgärda problem efter exempelvis Geflematchen eller har ni jobbat vidare enligt plan?
-Vi har jobbat enligt plan. Matchen mot Gefle är helt utplånad ur mitt minne. Varje försäsong har man minst ett misslyckande och i den matchen spelade vi med många slitna spelare.

Ombedd att göra en jämförelse mellan lagen vi mött under försäsongen tycker Money att Esbjerg var den klart bästa matchen och det klart bästa motståndet.
-Deras match mot Brøndby visar det om inte annat, menar Money med tanke på helgens bortaseger med 6-1 för Esbjerg i ligaspelet.

-HamKam är ju ett tippeligalag, säger han vidare och nästan himlar med ögonen när jag ber honom jämföra med de lag vi mött på Skytteholm. Ett bättre motstånd och ändå ett bättre AIK-spel än i de matcherna, menar han således.

På frågan om hur det står till med de utbytta Tamandi och Björck svarar Money att de båda är okay, att det bara var smällar och att Björck behövde matchen och klarade sig bra.

Björck själv sade sig ha ont efteråt men trodde att det berodde på de många smällar han fick snarare än något annat.