Inför Falu-Väsby
Falu-Väsby.

Inför Falu-Väsby

På söndag (i morgon) åker Väsby till Kopparvallen i Dalarna för att spela seriens 2:a omgång, och motståndet står Falu FK för.

Bra start
Väsby har inlett fotbollssäsongen på allvar med två matcher, varav båda vunna. Mycket bra spel i seriepremiären mot VSK och enligt fotbollsansvarige Börje Andersson också bra spel borta i Örebro i onsdags då man slog ut BK Forward ur Svenska Cupen med 1-3 och på så sätt avancerade till den 3:e omgången. Nu ska man spela en tredje match och den här gången åker man upp till Dalarna och Falun för att möta Falu FK. Falu spelade oavgjort i sin premiär, 0-0 mot nykomlingarna Gröndals IK och man ligger just nu på en 9:e plats i tabellen.

Återigen konstgräs som underlag
Väsby United har hittills det här året spelat 12 matcher. Endast 2 av dom matcherna, mot Värtan och Västerås, har spelats på naturgräs. Övriga 10 matcher har spelats på konstgräs. På Skytteholms IP, Södertälje Fotbollcenter, Enskede IP, Eckeröhallen, Spånga IP och Behrn Arena. Nu är det återigen dags för konstgräs när man åker till Kopparvallen på söndag och med tanke på att då VU nu är vana vid konstgräs så tror jag att det kan bli en jämn match även om bortalaget nog har en lite mer rutinerad spelaruppsättning än hemmalaget FFK.

Väsbys trupp mot Västerås:

Målvakt:
1. Thomas Thudin
Försvarare:
3. Peter Motas
4. Daniel Johansson (K)
8. Walid Atta
13. Omar Jawo
16. Johan Vega
19. Daniel Lindqvist
Mittfältare:
2. Gabriel Petrovic
6. Brwa Nouri
7. Patrik Manzila
11. Kali Ongala
17. Mikael Wentzel
22. Kweku Turkson
23. Aliu Jagne
Anfallare:
15. Admir Catovic
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne

Skador/avstängningar:

Mikael Hjelmström (fot)
Per Magnusson (knä)
Andrés Thorleifsson (fot)

Matchen spelas som sagt på söndagseftermiddagen på Kopparvallen i Falun, Dalarna. Matchstart kl. 16.00 och dömer matchen gör Magnus Ahlsén från Linköping. Falu bjuder på entrén så det är gratis. Alla hjärtligt välkomna!

Väsbyredaktionens tips: 1-2

Niklas Sahlén2007-04-28 22:19:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna