Spelarbetyg: Assyriska FF - Skiljebo SK

Nedan följer spelarbetyg från dagens match. Assyriska vann med 2-1 men segern satt långt inne trots massivt spelövertag. Matchrapport kommer snart.

Stojan Lukic 3
Följer upp förra veckans match med ytterligare en stabil insats. Kan inte klandras vid baklängesmålet och i övrigt agerar han stabilt. Men det som gläder mig mest med Stojan är att han är aktiv trots att han långa stunder inte har något att göra. Han skriker och pushar sina spelare, sånt gillar vi.

Andi Toompuu 2
Gör en hel del bra brytningar på sin kant men fumlade bort bollen på tok för många gånger på mittplan, livsfarligt. Var inte lika offensiv som sist heller. En godkänd insats.

Lamin Conateh 2
Såg väldigt osäker ut i första halvlek, ser rätt klumpig ut i många situationer. Rycker upp sig lite i andra. Dock har snubben otroligt grymma uppspel och krossbollar, men främst är hans uppgift att försvara vårt mål, vilket han får lägga mer fokus på.

Pierre Bengtsson 3
Är idag den som styr och stabiliserar backlinjen. Bra insats från Pierres sida som tillförde trygghet.

Tony Mahr 2-
Hängde med upp i anfallen idag med, dock inte med lika stor framgång som sist. Den vassa och känsliga vänsterfoten som det går rykten om har jag inte sett ännu. Spelade bort väldigt enkla bollar, rätt så ofta, och inläggen var inte alls på sin plats. Kan mycket bättre.

Eddie Moussa 3
I första halvlek är Eddie bäst på plan, utmanade och sprang som vanligt. Kom i princip runt varje gång, och när han inte gjorde det fick man antingen inkast, frispark eller hörna med sig. Spelar snyggt fram till 1-0. I andra halvlek kom han ur matchen lite då han inte fick speciellt många bollar att jobba på.

Charles Sampson (ut 80min) 2
Osynlig i 60 min. Känns som att han inte fyllde någon funktion idag, väldigt ofta tvåa vid bollarna. Att han är så långsam i sitt agerande drar ner på tempot väldigt mycket. Mot slutet kämpade han på väldigt mycket och lyfte sig något. Måste sätta i en högre växel, annars petas han snart av hungrige Gerald Forschelet.

Dennis Östlundh 2+
Var inte heller speciellt bra idag. Passarna hittade inte fram och Dennis kändes rent allmänt seg. Samspelet mellan honom och Charles verkar inte vara på topp, och det känns som att Dennis behöver ett par matcher för att komma i rätt matchtempo. Dock avgör Dennis matchen med sitt 2-1 mål i slutet vilket höjer betyget och visar ändå att han är en matchvinnartyp, något som saknats på ett tag.

Aziz Corr-Nyang (ut 92min) 3
Likt Moussa väldigt aktiv på sin kant, utmanade mycket och kom runt massvis med gånger. Självklart tappar han boll en hel del, men är hyperfarlig när han kommer förbi. I andra halvlek var han överallt, på sin kant, i mitten och andra kanten. Orkar springa hur mycket som helst. Bör ibland släppa bollen lite tidigare.

Andreas Haddad 2+
Vinner i princip alla nickdueller i första halvlek. Skarvar fint flera gånger till framförallt Llumnica, fyller sin funktion som targetplayer väldigt väl. Dock missade han på tok för mycket chanser i andra halvlek, bland annat en straff i 57 min. Bör spela lite enklare, inte alltid dribbla i svåra situationer och passningsspelet måste förbättras ganska kraftigt. Annars visar Andreas en enorm vilja och det uppskattas enormt.

Xhevdet Llumnica 3+
Återigen bra och ständigt farlig. Bombar in 1-0 efter en grym framspelning av Eddie Moussa mot slutet av första. Är snabb och utmanade mycket och kom förbi ofta. Orsakade också straffen då han helt fri med målvakten blev fälld efter att han rundat honom. Känns verkligen som en klassanfallare.