Väsby-Forward 2-2 (2-1)

Dagens seriematch i den 3:e omgången av Division-1 Norra slutade med en mycket stor besvikelse. Bara oavgjort mot nederlagstippade BK Forward från Örebro. Matchen på Vilundavallen slutade 2-2 efter att bortalaget Forward hämtat upp underlägen två gånger.

Förmiddagens match mellan Väsby United och BK Forward på Vilundavallen slutade bittert från hemmalagets sida. Väsby tog ledningen i matchen två gånger men bortalaget från Örebro gav inte upp och man lyckades kvittera till 1-1 och 2-2.

Dålig halvlek
Om man bortser från början på halvleken så var den ganska chansfattig och tråkig. Men som sagt, det började bra. Efter 6 minuters spel kom den första farliga målchansen. Väsby gör ett inlägg från vänsterkanten och en Forwardförsvarare ska rensa bort bollen men den skruvas bakåt i stället och med nöd och näppe lyckas bortamålvakten Gabriel Bulut tippa den till en resultatlös hörna. Men det var en annan Gabriel som var hetare. Aliu Jagne visar prov på fina finter på sin vänsterkant i den 10:e matchminuten och kommer förbi 2-3 försvarare, slår sedan ett lågt inlägg och vid den bortre stolpen står Gabriel “Gabbe” Petrovic och petar in 1-0 till Väsby. Men Forward var inte heller ofarliga i början. Måltjuven Niklas Klingberg lägger en frispark från cirka 30 meter som går rakt i ribban. Väsbymålvakten Thomas Thudin hade riktigt tur där. Efter det blev det inga chanser förs i den 26:e minuten där Forward kvitterar. Peter Motas i VU tappar bollen och bortalaget ställer om snabbt. En snygg passning av högerbacken Mikael Nilsson mellan två Väsbyförsvarare fram till Jiloan Hamad som vänder bort sin markerare med en enkel vrickning till vänster och kommer runt. Hamad placerar sedan enkelt in 1-1 vid “Thuddes” högra stolprot. Nästa farliga målchans kom så sent som i den 41:a minuten då en Forwardspelare är helt fri vid den vänstra stolpen och nickar, men “Thudde” hinner dit och med väldigt mycket tur får han bollen på vänsterbenet och den rullar sedan ut till hörna. Precis innan domaren Niklas Abrahamsson tänker blåsa av den 1:a halvleken lägger Väsbys bästa spelare för dagen, “Gabbe” Petrovic en riktig smörpass till en fri Saihou “CH” Jagne och han rullar in 2-1 för Väsby. 1:a halvlekens resultat var nog rättvist även om Forward ibland stack igenom med farliga chanser.

Fler chanser
När Väsby och Forward klev ut ur omklädningsrummen för att spela den 2:a halvleken fick man se många fler målchanser från hemmalagets sida. “Gabbe” hade ett fint skott tätt över på ett bra frisparksläge i den 50:e minuten. 2 minuter senare lägger “Gabbe” en hörna till en fristående Daniel Johansson som nickar rakt på målvakten Bulut. Bara minuten senare får Brwa Nouri en till chans för Väsby, men skottet är tamt och målvakten räddar enkelt. Sekunder därefter får “CH” Väsbys fjärde farliga målchans på 10 minuter, men precis som alla andra skott i den 2:a vill inte bollen in i nät. Men när 11 minuter har spelats av den 2:a halvleken kvitterar Forward återigen. Mittbacken Peter Olsson väljer att skjuta på en frispark från cirka 35-40 meter och otroligt nog går bollen in i krysset och 2-2 stod det. Det såg tungt ut i Väsby och ännu tyngre när Väsbys vänsterback för dagen, Mikael Wentzel får sitt andra gula kort i den 62:a minuten och blev därmed utvisad. Väsby fick spela med 10 man den sista halvtimmen men trots det hade hemmalaget den allra vassaste chansen. I den 83:e minuten ser det ut som om Väsby tänker lyfta in bollen i Forwards straffområde då man har en frispark ungefär vid mittcirkeln. Men med en perfekt pass efter marken kommer Aliu Jagne helt fri men Gabriel Bulut gör en makalös räddning. Det blev inga fler chanser och matchen slutade 2-2. Säkert en stor besvikelse både hos spelare och ledare i VU men det är bara att fortsätta och kämpa på träningarna för att sedan kunna besegra Umeå FC på Gammliavallen 13:e maj.