Spelarbetyg: Väsby-Forward
Gabriel "Gabbe" Petrovic var en av få Väsbyspelare i dag som spelade bra, 1 mål och 1 assist för 22-åringen och klart rättvist blev han utsedd till Väsbys bästa spelare av matchvärden Mitutoyo.

Spelarbetyg: Väsby-Forward

I Division-1 Norra-matchen mellan Väsby och Forward slutade det med ett oavgjort resultat, 2-2, och blandade betyg hos Väsbyspelarna.

1+ = Usel
2+ = Underkänd
3+ = Godkänd
4+ = Mycket bra
5+ = Otroligt bra

Väsbys bäste spelare med grön text.

Startelvan:

Namn: Thomas Thudin
Position: Målvakt
Betyg: 2+

“Thomas “Thudde” Thudin kom egentligen aldrig in i matchen och fick inte göra en enda kvalificerad räddning. Kunde inte gjort någonting på något av Forwards mål men när det gäller in- och utsparkar har vår målvakt en hel del att förbättra.”

Namn: Peter Motas
Position: Högerback
Betyg: 2+

“Vad Peter Motas är bäst på? Det är nog att dribbla som siste man. Han får nog faktiskt ta på sig 1-1-målet då han slarvade och tappade bollen till en Forwardspelare som snabbt kunde ställa om. Men om Peter bara får några matchers förtroende så tror jag på honom att han kan bli en stabil högerback.”

Namn: Daniel Johansson
Position: Mittback
Betyg: 3+

“Som lagkapten i Väsby United måste man våga mer än Daniel Johansson gör. En snäll Norrlänning från Sundsvall räcker inte till om spelet inte fungerar. Om en lagkamrat slarvar måste “Danne” kunna mana på den spelaren att fortsätta kämpa. Det räcker inte att bara vara tyst.”

Namn: Omar Jawo
Position: Mittback
Betyg: 2+

“Omar som sällan gör dåliga matcher gjorde en underkänd i dag. Visserligen fick han inte så mycket att göra men vid tanke på den fantastiska tekniken han har måste han våga gå upp mer som han brukar göra. I dag mot Forward blev det mest defensivt arbete och att täcka ut bollen till inspark.”

Namn: Mikael Wentzel
Position: Vänsterback
Betyg: 1+

“Nej! Jag vet vad Wentzel kan och i den 1:a halvleken tyckte jag att han spelade helt okej. Det är inte lätt att bara hoppa in som vänsterback när man är mittfältare. Men nu är han ju också avstängd mot Umeå och jag undrar om det här inte var hans chans att visa vad han går för.”

Namn: Patrik Manzila
Position: Högermittfältare
Betyg: 2+

“Patrik Manzila vann inte en enda liten nickduell i dag och spelade inte bra. Han höll i bollen för länge och när han till slut skulle slå iväg en passning var det för sent då en Forwardspelare var där och tog bollen av honom. Manzila var inte bra och när Kali Ongala kommer tillbaka lär Patrik inte få spela så mycket på högermittfältet.”

Namn: Gabriel Petrovic
Position: Innermittfältare
Betyg: 4+

“Väsbys absolut bäste spelare mot Forward och “Gabbe” spelade faktiskt riktigt bra till skillnad mot dom andra i VU denna afton. “Gabbe” finns verkligen överallt och fick som sagt utdelning, 1 mål och 1 assist och sina första spelarpoäng i Väsby United-tröjan.”


Namn: Brwa Nouri
Position: Innermittfältare
Betyg: 3+

“Om man jämför hans insats i dag med matchen mot Västerås så var han mycket bättre mot VSK. När jag har sett Brwa spela både i tränings- och seriematcherna har jag sett honom ta initiativ att gå själv och det har funkat bra, men inte just i dag mot Forward.”

Namn: Aliu Jagne
Position: Vänstermittfältare
Betyg: +3

“Förutom “Gabbe” Petrovic var Aliu planens “showare”. Dribbling efter dribbling för Aliu som också lyckades den här gången. Om han fortsätter som han gjorde i dag lär han bli en publikfavorit och en riktigt klasspelare i framtiden.”

Namn: Admir Catovic
Position: Högeranfallare
Betyg: 1+
(ut i stället för Kweku Turkson)

“Catovic gjorde verkligen ingenting bra mot Forward. Varje mottagning för Bosniern gick åt skogen och som om inte det var nog. Inte heller passningarna gick rätt och det här var nog en av dom sämsta matcher som Admir spelat.”

Namn: Saihou Jagne
Position: Vänsteranfallare
Betyg: 3+
(ut i stället för Bilel Ghemri)

“Målfarlig som alltid, “CH” går sällan av planen mållös och han gjorde det inte i dag heller. Perfekt löpning av “CH” vid målet där han inte var offside på “Gabbes” smörpassning. I den 1:a halvleken var “CH” riktigt bra men sedan blev det sämre i den 2:a och han blev också utbytt.”

Inhoppare:

Namn: Kweku Turkson
Position: Högeranfallare
Betyg: 2+
(in i stället för Admir Catovic)

“När Kweku kom in med dryga kvarten kvar tyckte man att han såg väldigt pigg ut men det höll inte längre än cirka 5 minuter. Fick inte göra så mycket förutom att ha ganska mycket boll, utan att få någon utdelning.”

Namn: Bilel Ghemri
Position: Vänsteranfallare
Betyg: Spelade för kort tid för att betygsättas
(in i stället för Saihou Jagne)

“Bilel Ghemri spelade för kort tid för att betygsättas."

Niklas Sahlén2007-05-05 20:18:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna