Tredje raka segern för Assyriska!

Assyriska tog sin tredje raka seger i och med att Östersund besegrades med 1-0 på bortaplan. Assyriska dominerade händelserna kraftigt och missade flera öppna lägen, bl a hade Andi Tompuu en nick i ribban och Östersund räddade på mållinjen två gånger. Värste målsumparen var Andreas Haddad som missade sina chanser, men var ständigt farlig tillsammans med Xhevdet Lumnica.

Segern är än mer imponerande då Assyriska fick en spelare utvisad i andra halvlek, Gerald Forschelet protesterade mot ett gult kort och fick ett till vilket resulterade i en utvisning med ca 25 minuter kvar. Helt onödigt av Gerald som var övertänd, i övrigt rapporteras han ha gjort en mycket bra match. Assyriska fortsatte att skapa chanser med 10 spelare och till slut rann Xhevdet igenom på en genomskärare av Dennis Östlundh, Xhevdet lobbade kallt bollen över en utrusande målvakt. Assyriska hade bra koll på händelserna, hemmalaget noterade inte en enda målchans under hela matchen även om det var lite nervöst på slutet.

Försvaret gjorde en stabil insats, debuterande Martin Lorentzson var mycket bra liksom mittbackarna. Dennis Östlundh blir allt bättre och börjar hitta rätt med sina patenterade passningar. Framåt löpte som vanligt Xhevdet sönder motståndarförsvaret gång på gång och Andreas högg på allt inne i straffområdet. Med lite bättre effektivitet kunde Assyriska vunnit matchen med 2-3 mål. En imponerande seger av Assyriska som inte hade mindre än 7 spelare borta pga skador och sjukdomar. Nästa helg väntar Gröndal hemma för våra krigare, nu måste supportrarna vallfärda till Södertälje Fotbollsarena för att segertåget skall fortsätta!