Inför Umeå-Väsby
Umeå-Väsby.

Inför Umeå-Väsby

Väsby åker med flyget uppåt i landet för att möta årets och förra årets seriekollega, Umeå FC. Båda lagen är tippade högt upp i tabellen även om hemmalaget inte vunnit en enda match av tre inför morgondagens.

Väsbys motståndare Umeå har väl inte fått en drömstart på serien, två oavgjorda och en förlust och man har i princip bara mött bottentippade lag. Först 2-2 mot nykomlingen Skiljebo SK, sen 1-1 mot Östersunds FK och i den senaste matchen på bortaplan mot Gröndals IK var det en av förra årets Väsbyspelare som fixade hemmasegern, Christophe Lallet tryckte dit en straff när bara fem minuter återstod av den 2:a halvleken och det slutade 3-2 till GIK. Umeås anfallare och måltjuv Andreas Hermansson sa så här inför Väsby-matchen till UFC:s hemsida:

- Givetvis olyckligt för oss att tappa alla poängen senast men det finns ingen anledning att lägga någon energi på detta nu, vi kan bara påverka framtiden och ska givetvis göra vårat yttersta på söndag för att få årets första seger i serien. Vi måste framför allt skärpa till oss i våran defensiv, 6 mål i baken så här långt är inte bra och givetvis omfattas alla 11 spelare på planen i detta. Tycker dock att vi haft lite marginaler mot oss så här långt och hoppas givetvis att detta också vänder.

Andreas “Herminator” Hermansson som han för övrigt kallas har gjort 3 mål på tre matcher och han ligger i delad topp med Gröndals Erik Pilfalk i Division-1 Norras skytteliga. Hermansson är ofta farlig framför mål när han får chanserna och precis som i premiären mot Västerås när man skulle hålla koll på båda Temesgen Berhane och Dragomir Draganov gäller det att vara på tårna i denna matchen också. Även Andreas anfallspartner Jonas Nordin är ganska målfarlig även om han inte fått göra något mål i serien den här säsongen. Men han gjorde faktiskt 2 mål i Svenska Cupen-matchen mot Gantofta IF på bortaplan då UFC vann med 0-3 och man ska möta just Väsby i den 3:e omgången.

För VU har det väl sett hyfsat ut, två vinster, en oavgjord och en förlust om man räknar med Svenska Cupen-matchen mot Forward också. En av dom hetaste spelarna i dom fyra inledande matcherna på fotbollssäsongen är nog Gabriel “Gabbe” Petrovic som gjorde 1 mål och 1 assist senast på Forward i serien. Även Saihou Jagne har sett pigg ut och precis som “Gabbe” var han och brorsan Aliu Jagne väldigt bra mot Forward.

I Umeås trupp den här säsongen hittar vi gamle Väsby IK-spelaren Janne Jonsson som värvades från VIK till UFC inför säsongen 2005. Janne spelar vanligtvis vänsterback men mot Gröndal fick han hoppa in på innermittfältet när dryga halvtimmen återstod av matchen.

Väsby saknar avstängde Mikael Wentzel som fick två gula kort i förra matchen mot Forward. Även Umeå har en spelare avstängd, mittfältaren Sasha Hakami som också blev utvisad senast.

Själv tror jag på en jämn match precis som Väsbys headcoach Mikael Stahre sa till Umeås hemsida. Tror inte att det blir många mål även om det har blivit det när Väsby och Umeå har mötts i tidigare möten på Vilunda- och Gammliavallen.

Tidigare möten:
2006:
Väsby United - Umeå FC 3-0 (Superettan)
Umeå FC - Väsby United 2-3 (Superettan)

Om inte Väsby vinner i morgon mot Umeå gäller det att ta revansch mot UFC då man bara tre dagar senare spelar om vilket lag som ska avancera till Svenska Cupens 4:e omgång.

Väsbys trupp mot Umeå: 

Målvakter:
1. Thomas Thudin
24. Niklas Rönn
Försvarare:
3. Peter Motas
4. Daniel Johansson
13. Omar Jawo
18. Per Magnusson
Mittfältare:
2. Gabriel Petrovic
6. Brwa Nouri
7. Patrik Manzila
11. Kali Ongala
22. Kweku Turkson
23. Aliu Jagne
25. Ammar Ahmed
26. Jonas Gustavsson
Anfallare:
10. Christian Dreijer
15. Admir Catovic
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne

Skador/avstängningar: 

Mikael Hjelsmtröm (fot)
Walid Atta (rygg/baksida)
Johan Vega (sjuk)
Daniel Lindqvist (lår)
Mikael Wentzel (avstängd)
Andrés Thorleifsson (ljumske)

När: Söndagen den 13/5 kl. 14.00
Arena: Gammliavallen, Umeå

Domare: Monty Riemann, Gällivare
Assisterande domare 1: Conny Hugman, Luleå
Assisterande domare 2: Peter Marksén, Skellefteå

Väsbyredaktionens tips: 0-1

Niklas Sahlén2007-05-12 18:40:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna