Inför Väsby-Umeå (Svenska Cupen)
Svenska Cupens 3:e omgång: Väsby-Umeå.

Inför Väsby-Umeå (Svenska Cupen)

Nu är det ny match men inte mot nytt motstånd, Umeå som man senast mötte i söndags och då vann Väsby med hela 2-5. Men nu är det andra bullar, Svenska Cupen och den 3:e omgången och man slåss om vilket lag som ska avancera till den 4:e och där kanske få möta bättre motstånd från Allsvenskan eller Superettan.

Nu är det återigen dags för match och det är samma motstånd som i 2-5-segern i serien i söndags, Umeå. Men nu är det inte Division-1 Norra utan Svenska Cupen som gäller och det är den 3:e omgången. Vanligtvis hoppar lag från Division-1 och lag i lägre tabeller in redan i den 1:a omgången men eftersom både Väsby och Umeå spelade i Superettan förra säsongen så gick man in direkt i den 2:a. Där besegrade VU seriekollegan BK Forward med 1-3 på Behrn Arena och Umeå vann över Division-3-laget Gantofta IF med 0-3. Det som är lite surt för Väsby är ju att man fått möta seriekollegor i både den 2:a och 3:e omgången. Men om man vinner på onsdag kan man ju hoppas på ett Allsvenskt motstånd som till exempel Djurgården eller AIK om dom vinner sina matcher. Även Hammarby skulle sitta fint och fjolårets Svenska Mästare Elfsborg skulle också vara kul att möta. Men först är det ju som sagt Umeå som gäller och mot dom har vi ju en positiv statistik, 3 matcher och alla vunna. Om man tittar på målskillnaden när lagen mött varandra är väl den också riktigt stark och positiv med Väsbyögon, 11-4 till grönvitas favör och man kan ju hoppas på att storsegern på Norrländsk mark senast kan upprepa sig.

Eftersom lagen mötte varandra för knappt tre dagar sedan finns det ju inte så mycket att informera om. Som jag sa i förra Inför-rapporten, Väsbys backlinje måste verkligen hålla koll på både Andreas Hermansson och Jonas Nordin. I och för sig verkade Daniel Johansson och Omar Jawo i mittförsvaret klara av det ganska bra i söndags då man såg till att båda gick av planen mållösa. En som inte gjorde det var Väsbys Saihou “CH” Jagne som gjorde 2 mål varav det andra var riktigt snyggt då han “smekte” in bollen i krysset enligt vissa källor. Även storebrorsan Aliu fick göra ett mål som var hans första i Väsbytröjan. Bröderna Jagne har ju startat säsongen riktigt bra, “CH” gör ofta mål och Aliu passar fram. Övriga spelare som har startat säsongen bra är “Gabbe” Petrovic och kanske Admir Catovic om man bortser från hemmamatchen i serien mot BK Forward då det mesta gick snett för honom. Så Stahre & Co har gjort en klart godkänd säsongsupptakt med 3 vinster (om man räknar med Svenska Cupen), 1 oavgjord och 1 förlust. Och det har resulterat i en 2:a plats i tabellen efter Assyriska.

Om jag skulle få säga någonting skulle det vara att försvaret har sett lite darrigt ut, i alla fall i hemmamatcherna. Nu har ju jag varken sett någon av matcherna på bortaplan mot Falu och Umeå men mot Forward gick det ju inte så bra för 4-backslinjen. 1-1-målet var en tveksam försvarstabbe då Peter Motas tappade bollen och bortalaget ställde om snabbt och kunde på anfallet sätta kvitteringen. På 2-2-målet kan man ju inte klaga på någon då det var ett extremt vackert frisparksmål där Väsbys målvakt Thomas Thudin inte kunde göra någonting. Men bättre försvarsspel vill jag se i hemmamatcherna för det verkade fungera bra på Gammliavallen.

Mikael Wentzel finns ju åter med i truppen efter att ha varit avstängd mot UFC i söndags. Eftersom det är så kort varsel mellan matcherna ser skadelistan exakt likadan ut som senast och Walid Atta, som jag gärna ville ha tillbaka, är fortfarande ryggskadad.

Väsbys trupp mot Umeå: 

Målvakt:
1. Thomas Thudin
Försvarare:
3. Peter Motas
4. Daniel Johansson (K)
16. Johan Vega
18. Per Magnusson
Mittfältare:
2. Gabriel Petrovic
6. Brwa Nouri
7. Patrik Manzila
11. Kali Ongala
17. Mikael Wentzel
22. Kweku Turkson
23. Aliu Jagne
25. Ammar Ahmed
Anfallare:
10. Christian Dreijer
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne

Skador/avstängningar: 

Mikael Hjelsmtröm (fot)
Walid Atta (rygg/baksida)
Daniel Lindqvist (lår)
Andrés Thorleifsson (ljumske)

När: Onsdagen den 16/5 kl. 17.30
Arena: Vilundavallen, Upplands Väsby
Matchvärd: Mitutoyo

Domare: Patrik Malmberg, Uppsala
Assisterande domare 1: Daniel Wärnmark, Knivsta
Assisterande domare 2: Jan-Erik Swärdh, Uppsala

Väsbyredaktionens tips: 2-0

Niklas Sahlén2007-05-15 22:32:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna