Väsby-Assyriska 1-1 (1-0)
Admir Catovic blev utsedd till matchens bäste spelare i Väsby.

Varmt och härligt vårväder var det när tabellettan Assyriska gästade Vilundavallen i en tidig seriefinal. Väsby såg länge ut att slå AFF med 1-0 men i den 94:e minuten fick Assyriska en frispark som Dennis Östlundh förvaltade på ett bra sätt och slutresultat blev 1-1.

Rena sommarvädret med sol och värme in för dryga tusentalet åskådare spelades seriefinalen i Division-1 Norra.

Gästande Assyriska FF startade i högt tempo utan att för den skull skapa några heta chanser framför Väsbys mål, efter 8 minuter provade Brwa Nouri och Kali Ongala en "Brolinare" från VM 1994, en frispark som höll på att gå hem.

Efter en kvart jämnade spelet ut sig och det enda som hände i anfallsväg var gästernas genom ett skott över av Eddie Moussa.

Gästerna skapade några halvchanser då Väsby dribblade bort sig gång på gång på mittfältet.

Väsbys bästa chans kom efter dryga halvtimmen då Admir Catovic hade ett utmärkt läge, skottet var dock illa riktat.

Gästerna svarade upp med kanonskott av Dennis Östlundh där "Thudde" i målet gjorde en riktigt svettig räddning.

Klockan tickade mot halvlek när Admir Catovic hittade Saihou "CH" Jagne inne i boxen, "CH" slet sig loss och slog behärskat in 1-0 bakom en utrusande Stojan Lukic i Assyriska-målet.

Avspark och halvlek direkt efter målet.

Andra halvlek inledde Dennis Östlundh med en fräsande frispark över "Thuddes" överliggare.

Gästerna fortsatte att skapa målchanser, Xhevdet Lumnica var hela tiden ett stort orosmoment, fick dock gå mållös av planen sedan mittbackarna Daniel Johansson och Omar Jawo hållit honom i strama tyglar.

Gästernas andra harpun Andreas Haddad som gjort många mål redan i serien var däremot lite lättare att handskas med.

Admir Catovic och Kali Ongala hade båda goda chanser att öka på ledningen, men det verkade omöjligt att träffa målet.

Med knappa halvtimmen kvar blev Mikael Wentzel liggande efter en närkamp, kom aldrig upp utan Patrik Manzila ersatte på ett bra sätt.

Nästa att bli skadad var Aliu Jagne som linkade ut och ersattes av Kweku Turkson. Även Brwa Nouri tvingades gå ut och Bilel Ghemri ersatte.

Detta skapade förstås lite oro i Väsbys led men spelet hölls uppe ändå på en godkänd nivå.

Göran Marklund sköt dock en bra frispark tätt utanför "Thuddes" bortre stolpe.

Klockan gick på närmare 4 minuters stopptid när ett ofarligt inlägg landade på straffområdeslinjen, en Assyriska-spelare och Omar Jawo gick upp för att nicka bollen, domaren blåser frispark och varnar Omar, ett minst sagt konstigt domslut. Hade domaren varnat för liknande förseelser under hela matchen så hade det inte funnits en ända spelare kvar på plan vid slutsignalen.

Dennis Östlundh sköt in frisparken utan pardon och precis som i första halvlek, en avspark och sedan slutsignal.

Gratulerade coachen Mikael Stahre direkt efter matchen, svaret blev:
- Ja , jag vet inte jag, lite så kändes det nog lite till mans.

Väsby gjorde dock en klart godkänd match mot ett lag som tippas spela hem serien ganska enkelt, nu fick man dock nöja sig med en poäng efter mötet med Väsby United.

Admir Catovic, Omar Jawo och Gabriel Petrovic var kanske strået vassare än dom övriga, ingen föll dock ur ramen denna härliga kväll med fantastiskt väder och en inramning med en tusenhövdad publik som med pukor och trummor höll full fart hela matchen.