Inför Vasalund/Essinge-Väsby

Dags för årets första Stockholmsderby när Väsby United åker till Solna och Skytteholms IP för ännu en toppmatch, 3:an mot 4:an, Vasalund/Essinge mot Väsby.

Väsbys tunga poängförlust mot Assyriska efter mål av Dennis Östlundh till 1-1 i den 94:e minuten är redan glömt och i morgon när man möter Vasalund/Essinge är det nya tag i Väsbytruppen. En trupp som jag tror ser ungefär likadan ut som mot Assyriska i söndags. Har ingen riktig koll på skadorna i laget men jag skulle kunna tro att det är samma där också.

Väsby har inlett säsongen på ett godkänt sätt, 2 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust. Man har gjort många mål, 10 stycken och det är bara Assyriska som också gjort så många.

För Vasalund har det gått lite bättre. Man har 1 poäng mer än VU och man ligger en placering bättre i tabellen efter 5 spelade omgångar. 3 förluster och 2 oavgjord är facit för Solna-laget som jag själv tycker är oerhört svåra att tippa vart dom hamnar när serien är färdigspelad i mitten på oktober. Egentligen tycker jag att det är väldigt överraskande att dom är så högt upp i tabellen som en 4:e plats då man inte har någon spelare som sticker ut. Ingen spelare har gjort mer än ett mål medan Väsbys Saihou “CH” Jagne har gjort hela 4 stycken hittills. Det betyder alltså att “CH” har gjort lika många mål själv som Vasalund har gjort i år i serien. Å andra sidan har Väsby släppt in många fler mål, 7 stycken, och Vasalund/Essinge bara 2. Det tyder på en bra defensiv även om laget i princip bara mött bottentippade lag, alla nykomlingarna har man mött på bara fem matcher och sen också tabellettan Assyriska i premiären och jumbon Östersund för 2 omgångar sedan.

Väsby och Vasalund/Essinge har mötts en gång tidigare, det var i en träningsmatch säsongen 2005 och då slutade det med en Väsbyseger, 1-2 på morgondagens arena, Skytteholms IP. En arena och plan som nog alla i Väsbys trupp känner igen. Ända sedan sambetet med AIK startade i höstas förra året har Väsby tränat och spelat matcher på “Skyttan”. Dessutom är det konstgräs så man kan inte skylla på att planen är dålig eller någonting annat.

När: Onsdagen den 23/5 kl. 18.30
Arena: Skytteholms IP, Solna

Domare: Fredrik Lundberg, Sundsvall
Assisterande domare 1: Ertan Fiskin, Skarpnäck
Assisterande domare 2: Roger Atterlöf, Bålsta

Väsbyredaktionens tips: 1-2

Niklas Sahlén2007-05-23 07:58:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna