Dinko bakom derbyseger

Redan i tredje minuten nickade Dinko Felic in ledningsmålet, sjutton minuter efter paus serverade han Michel Aldemir som ökade på, Assyriska reducerade strax därpå men närmare än så kom man inte.

Tredje matchminuten; domare Johnny Lundbäck blåser frispark till Syrianska ute till vänster, Ronny Sentongo kliver fram och slår in bollen i straffområdet:
- Jag går på första stolpen och skarvar bollen, sen fattar jag inte att det blir mål förrän publiken jublar, berättar en otroligt glad segerorganisatör efter matchen.

Heroisk insats
Det går att använda stora ord efter en sådan här match, Syrianska var nederlagstippat inför matchen och kom till start med fem halvskadade spelare. Men vad laget och kollektivet presterade var heroiskt. I anfallet underhöll Dinko och Kutshi Kanga i stort sett hela Assyriskaförsvaret själva. Defensivt höll Ivan Ristic och Ferhat Korkmaz AFF:s anfallare på behörigt avstånd från Alexander Valentini.

Smällde på
Det gjorde ont att möta Syrianska ikväll, alla smällde på och till slut orkade inte Assyriskaspelarna ta duellerna längre. Farligheterna som skapas är främst på fasta situationer där ju Dennis Östlundh var ett farligt vapen.
- Vår plan var att hålla ihop laget och gå in hårt, och vi lyckades med det ikväll, fortsätter Dinko.

Nästan punkterat
Efter en händelsefattig inledning av andra halvlek löper Dinko loss på vänsterkanten, han vinner duell med sin försvarare, kommer ned mot sidlinjen, tittar upp och hittar en helt solo Michel Aldemir som nickar in bollen i mål. Glädjen visste inga gränser på Arenan just då och merparten av de 7146 åskådarna löpte nästan amok. Men direkt på avspark går Assyriska till anfall på vänsterkanten, bollen slås in i straffområdet, Alex Valentini och Ferhat hoppar upp på samma boll som istället hamnar i nätmaskorna via Andreas Haddad.

Revanschen
Men Alex tog revansch med fem minuter kvar av ordinarie tid, Xhevdet Lumnica rinner igenom och kommer helt fri med Alex. Den normalt så iskalle avslutaren skjuter till höger om en utrusande Alex som samtidigt får upp handen och räddar till hörna. Vilken räddning!

Glädjeyra
När sedan sex minuter hade gått av övertiden och domaren blåst av matchen satte firandet igång. Syrianska hyllades om och om och om och om igen… Till slut insåg man att det väntar en match även på söndag:
- Vi springer oss igenom den matchen också, nu ska vi bara vila och återhämta oss sen kör vi över Vasalund, avslutar Dinko.

Matchfakta
Mål
Assyriska FF: Haddad (63)
Syrianska FC: Felic (3), Aldemir (62)

Varningar
Assyriska FF: Conateh, Moussa, Östlundh
Syrianska FC: Kanga, Korkmaz, Massi, Sahin

Publik: 7 146, Fotbollsarenan, Södertälje

Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad, Fredrik Johansson, Bålsta, Johan Toll, Åkersberga

Statistik
Avslut på mål: 4-2
Hörnor: 5-4
Frisparkar: 14-8

Laget
Valentini- Ländin (60), Korkmaz, Ristic, Özdemirok- Kanga, Sentongo, Massi (37), Isakovic, Aldemir (65)- Felic
Avb. Demir (65), Lindgren, Mete, Sahin (60), Velic (37)

Daniel Yalin2004-05-25 07:00:00

Fler artiklar om Syrianska FC