Väsby möter Degerfors i Svenska Cupen

Sent i gårkväll i Fotbollskanalen i TV4 lottades den 4:e omgången av Svenska Cupen. När 14 lag dragits upp ur deras röda låda fanns det bara två lappar kvar där det stod: Väsby United och Degerfors IF.

Väsbys match i den 4:e omgången lottades allra sist i i Cup-lottningen i TV4:s Fotbollskanalen i går. Motståndet blev ett lag som VU haft mycket svårt mot i dom 4 tidigare matcherna dom mött laget, Degerfors IF vars tränare, Mark Selmer, blev hotad av egna fans och hoppade därmed av jobbet som headcoach i förra veckan. DIF från Värmland har inte lyckats vinna en enda match hittills i Superettan! 1 oavgjord och 5 förluster är Degerfors mycket tunga facit efter 6 spelade matcher. Eftersom man bara har 1 poäng ligger man ju såklart sist och det är ju en av dom bästa vi kan möta (förutom Skövde AIK) där vi har en bra chans att avancera till Cupens kvartsfinal.

Men som jag sa, Väsby har haft riktigt svårt mot Degerfors. Endast en match vunnen av 4 stycken. Men på Vilundavallen (Väsbys hemmaplan där Cup-matchen också spelas) har man i alla fall en mer positiv statistik än på Stora Valla (Degerfors hemmaplan). På Vilunda har det spelats 2 av dom 4 matcherna och det har slutat med en vinst var för båda lagen. Först i Superettan 2005, 1-2 till DIF, och sen i samma serie 2006 där VU lyckades ta sin allra första seger mot Värmlänningarna, 2-1 efter att Robert Åhman-Persson gjort segermålet. Men när vi har spelat på Stora Valla, då har det gått direkt dåligt, 2005, 3-0 (!) till hemmalaget och 2006, 1-0. Så det är tur att vi spelar i Division-1 och får fördel med hemmamatch för vi har ju varken vunnit eller gjort något mål när vi haft bortmatch mot DIF.

Båda lagen besegrade seriekollegor i den 3:e omgången. Väsby slog Umeå i förlängningen och där slutade det till slut 3-2 till VU. Degerfors vann över Åtvidabergs FF på hemmaplan, även där slutade matchen 3-2 efter förlängning.

Matchen ska vara spelad senast den 14:e juni. Exakt datum och tid kommer senare och då informerar vi om det. Alla hjärtligt välkomna till Väsbys Svenska Cupen-äventyr som fortfarande lever vidare... till skillnad mot övriga 13 lag i Division-1 Norra.

Hela lottningen för den 4:e omgången finns på svenskfotboll.se.

Roy Rosenback2007-05-28 08:18:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna