Inför Väsby-Skiljebo
Inför matchen: Väsby-Skiljebo.

Inför Väsby-Skiljebo

I kväll möter VU en nykomling som överraskat i början. Skiljebo SK ligger på en 6:e plats i tabellen men innan omgången startade låg man 4:a. Om Väsby vinner så går man upp i serieledning 1 poäng före Assyriska som ska spela sin match i denna omgång den 14:e juni mot Boden.

Dags för ny intressant match mot en nykomling som jag faktiskt aldrig sett spela fotboll. Vet bara att man spelade i Division-2 Norra Svealand förra årets och gick upp inför den här säsongen. Man ligger nu på en överraskande 6:e plats framför många tänkta topplag som till exempel Syrianska FC och Västerås. Laget gör inte så jättelånga mål, 7 stycken mot Väsbys imponerade 12. Noterbart med VU:s fina målstatistik är att Saihou “CH” Jagne gjort nästan hälften av dom målen, 5 stycken. Övriga spelare som är farliga framför mål är både Admir Catovic och Bilel Ghemri. Dom som har gjort flest mål i Skiljebo heter Niklas Backman och Andreas Engblom som gjort 2 samt 3 mål hittills i serien. Engblom är dock skadad och och Viktor Holm är avstängd efter att ha fått tre gula kort totalt på 6 matcher.

Som jag sa, jag har aldrig sett SSK spela och det är ju inte en så bra kombination med att dom också har en väldigt avslagen och informationsfattig hemsida. Det är inte så mycket information om herrlaget och det senaste matchreferatet kom upp efter seriepremiären mot Umeå för lite mer än en månad sen. Så därför har jag verkligen ingen info om spelare som är duktiga eller något annat i A-truppen.

I Väsbys trupp är mittbacken Omar Jawo tillbaka efter att ha varit avstängd i den senaste omgången efter att ha fått tre gula kort. Har tyvärr ingen koll på hur många kort spelarna fått eftersom jag sällan kan ta mig till bortamatcher. I övrigt kanske en ny spelare i Väsby får debutera, 17-årige Viktor Samuelsson som blev helt klar för klubben i förra veckan efter att ha varit och provspelat ett tag. På skadelistan finns Mikael Hjelmström som fortfarande har problem med en fotskada, Walid Atta som är ryggskada men är snart tillbaka i full träning, och Andrés Thorleifsson, ljumsskadad och ska magnetröntgas på måndag. För er som undrar varför Jonas Gustavsson aldrig spelar med Väsby är det för att Jonas kommer träna och spela med AIK:s juniorer fram till sommarlovet och sen efter det med VU.

Tre viktiga poäng står på spel för att vara kvar i toppen och om Väsby bara får upp sitt fina och utmärkta passningsspel lär Skiljebo inte bli en så svår nät att knäcka. Vi på Väsbyredaktionen har som vanligt tippat ett slutresultat och den här gången blir det 2-0 till VU. Skiljebo är för tillfället i toppen av tabellen men jag skulle bli väldigt förvånad om man är kvar där när serien tar slut i oktober. Om vi ska tippa målskyttar också säger jag direkt att “CH” gör ett och Admir det andra, om dom är med förstås.

Det finns två alternativ för er som inte kan komma på matchen men vill följa den live. Det första är att jag kommer liverapportera direkt på SvenskaFans. Det andra alternativet är kanske lite roligare, radiosändning från SR P4 Västmanland precis som när Väsby mötte Västerås i premiären.

Preliminär startelva: 

                         Thudin

Motas     Johansson (K)     Jawo     Manzila 

  Ongala     Petrovic     Nouri     A. Jagne 

               S. Jagne     Ghemri 

När: Tisdagen den 29/5 kl. 19.00
Arena: Vilundavallen, Upplands Väsby
Matchvärd: Adidas

Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå
Assisterande domare 1: Fredrik Johansson, Bålsta
Assisterande domare 2: Patrik Stålemark, Sollentuna

Väsbyredaktionens tips: 2-0

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-05-29 07:44:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna