Väsby-Skiljebo 2-0 (1-0)
Gabriel Petrovic blev utsedd till matchens bäste spelare i Väsby.

Väsby visade inte upp sitt bästa spel men vann ändå ganska enkelt över nykomlingen Skiljebo med 2-0 på Vilundavallen. Väsby ledde i halvtid med 1-0 efter att Aliu Jagne placerat in bollen med 10 minuter kvar av den 1:a, i den 2:a fastställde Ghemri slutresultat med sitt 2-0-mål.

Båda lagen startade uselt och det dröjde ända fram till den 13:e minuten innan vi fick se en målchans, en halvfarlig sådan. Väsbys Saihou ”CH” Jagne tog ner bollen på låret och försökte ta sig förbi backen men Skiljebo-målvakten, Martin Eriksson, var snabbt ut tog bollen. Matchen blev inte bättre men efter drygt 20 minuter är bortalaget riktigt nära att ta ledningen. En hörna som dimper ner vid straffpunkten och en Skiljebo-spelare skjuter sett skott med bredsidan bara någon meter utanför Thudins vänstra stolpe. Nästa chans var Väsbys. Ett bra frisparksläge från dryga 25 meter men ”Gabbe” sköt tätt över. 2 minuter senare dribblade ”CH” bort två bortaspelare med skottfinten och sköt ett hårt skott som täcktes av någons fot. 10 minuter från halvtid lade VU:s vänsterback Per Magnusson en underbar crossboll till Aliu Jagne på högerkanten som tar med sig bollen direkt på bröstet, springer ifrån sin försvarare och placerar sedan enkelt in 1-0 till Väsby. Ett snyggt mål men extra snyggt var Magnussons inlägg från mittlinjen där också Aliu gör en fantastiskt nertagning. Det blev bara en chans till i den 1:a halvleken, en i Skiljebo fick på ett bra skott strax utanför straffområdslinje men ”Thudde” hade bra koll och var nere vid stolproten och räddade. 1:a halvleken slutade 1-0 till hemmalaget ganska rättvist för egentligen hade bara bortalaget en enda riktigt farlig målchans.

Precis som i den 1:a startade den 2:a halvleken lika dåligt och med oerhört få chanser. Inget av lagen fick till något bra passningsspel och många gick helt fel. När matchklockan hade tickat fram till den 63:e minuten kom halvlekens allra första chans. Då blev det också mål. VU:s Bilel Ghemri fick en läcker passning av innermittfältaren Brwa Nouri och Bilel kom fri och kunde lika enkelt som Aliu i den 1:a placera in bollen till 2-0 vid en bortre stolpen. Väsby hade kontroll på matchen även om man inte spelade så jättebra men å andra sidan var Skiljebo inte ens nära ett reduceringsmål. I den 70:e minuten borde Ghemri blivit tvåmålsskytt då han efter en riktig smörpass av Ongala återigen kommit fri men han fick bollen för långt ifrån sig och Eriksson i bortakassen var där och snodde den. Matchens allra sista chans gick till gästerna men det blev knappt farligt, ett likadant skott som i slutet av den 1:a halvleken (lite lösare) och ”Thudde” behövde knappt anstränga sig för att rädda skottet. När domaren Niklas Abrahamsson blåste av matchen tror jag nog att Väsbyspelarna kände en suck av lättnad. 3 nya poäng fast man inte visade upp något speciellt bra spel och nu väntar bortamatch mot nästjumbon Östersund på Jämtkraft Arena. Vi kan också berätta att Väsby nu ligger 1:a i Division-1 Norra även om 2:an Assyriska som ligger 1 poäng bakom har spelat en match mindre på grund av SAS-strejken. Vi på Väsbyredaktionen säger grattis till Mikael Stahre & Co och önskar hela truppen ett stort lycka till i nästa match och resten av säsongen!