Östers IF - BK Häcken 0-3

Uppd. Dioh Williams sänkte Öster med tre mål, ett hattrick så att säga. Dock tåls det att påpeka att de två sista målen kom på övertid.

Detta var inte den start vi ville få av årets upplaga av Superettan.
Visserligen slutade matchen 3-0 till bortalaget men Öster hängde med Häcken-spelarna i 90 minuter, dock inte mer än 90, som synes i statistiken.
5581 betalande kom till Värendsvallen i afton, de flesta gick dock hem lite smått bekymrade, medan andra tog tåget tillbaka till Göteborg och firade en premiärvinst.

BK Häcken överbelastade högersidan något med Dioh Williams styrande högt upp i banan.
Motståndarna såg rätt pigga ut och hade ett bra skott efter en hörna som stack utanför stolpen.
Öster svarade genom att låta Marcus Jonsson ta avslut i ett bra läge, dock såg det mer ut som en rensning än ett välplacerat skott.

BK Häcken var rätt offensiva inledningsvis och kunde efter misstag i backlinjen rusa fram till Stringheim och rulla in 1-0 via Dioh Williams.
BK Häcken vann första halvlek resultatmässigt, dock var Öster minst lika bra spelmässigt.
Johan Svensson utnyttjade överbelastningen ofta och var framme och högg några gånger, men Häckens backlinje var oftast väl samlad.

Öster bytte ut Patrik Karlsson i halvlek och satte in Kaspars Gorkss som var bra i den senaste B-lags matchen.
Idag blir han dock "bara" godkänd.
Johan Svensson fortsätter att vara Östers bästa spelare i andra halvlek men det hjälper föga.
Göteborgarna visar upp ett riktigt bra defensiv och gör det inte lättare då man byter ut de offensiva lirarna Eirik Dybendal och Mats Haglund till förmån för försvararspecialisterna Peter Vougt och Johan Lind.
Dessa byten kom efter det att Öster bytt ut Daniel Pettersson (ofta upprullad av Williams och Johnson) och bytt in snabbe John Sallhag.

Östers marsch mot kvittering fick bekymmer i och med bytena. Det blev som att spela mot en sexbackslinje, en köttmur som sällan användes av Häcken ifjol sades det.
Dioh Williams kunde på övertid sänka Öster med både 2-0 och 3-0, varav 3-0 målet inte alls symboliserade ett rättvist slutresultat.

Men så blev det och Öster inkasserade en svidande förlust mot de gul-svarta BK Häcken.
Vi får ta nya tag mot Friska Viljor i Örnsköldsvik om en vecka.
Den matchen kommer tyvärr inte redaktionen bevaka från Örnsköldsvik utan från TV-soffan med TV 24 påslaget och telefoner i högsta hugg. Hoppas inte alla andra följer detta exempel utan reser till Foppa-land och hejar på! Väl värt ett besök kanske?

Tommy Dahlgren2004-04-18 20:40:00

Fler artiklar om Öster