Inför Östersund-Väsby
Inför matchen: Östersund-Väsby.

Inför Östersund-Väsby

I morgon väntar en som många säger “tuff” bortamatch på Jämtkraft Arena mot Östersunds FK. Men faktum är att ÖFK inte vunnit en enda match av tre på hemmaplan och man har heller inte gjort något mål, en väldigt konstig hemmastatistik och frågan är om det blir så “tufft”.

Tidigt på söndagsmorgonen flyger Väsbys 16-mannatrupp upp till Östersund för möte med jumbon efter 7 omgångar, Östersunds FK. Väsby har inlett säsongen hur bra som helst, man ligger 1:a i tabellen, har gjort flest mål tillsammans med Umeå och man har dessutom 4-0 på dom två senaste matcherna i serien. För morgondagens motståndare har det gått betydligt sämre, som jag sa ligger man längst ner i tabellen på jumboplatsen och man har varken lyckats att ta en enda poäng eller ha gjort ett enda mål på egna hemmaplanen Jämtkraft Arena. På grund av den otroligt dåliga hemmastatistiken så skulle det förvåna mig om inte tabellettan VU lyckas få med sig 3 poäng för att sedan möta Gröndals IK i säsongens andra Stockholmsderby för Väsbys del. Om man tittar på dom kommande matcherna som jag sa efter matchen mot Skiljebo i tisdags väntar nu som sagt Östersund borta, Gröndal hemma och sedan Timrå borta. Så om Väsby har tänkt att vara i toppen av tabellen och stanna där ska man absolut ta 3 poäng i samtliga tre matcher.

Väsbys form har nog aldrig varit bättre i klubbens “så långa” historia. Lite ironi men det är ju sant att formen är riktigt bra, inte en förlust på hela maj-månad och den senaste gången man inte fick med sig 1 eller 3 poäng var den 29:e april när man fick stryk med 2-1 på bortaplan mot Falu FK. I övrigt har Väsby en skyttekung av högsta klass, 20-årige Saihou Jagne som gjort 7 mål i Division-1 Norra och Svenska Cupen 2007. Även brorsan Aliu visar prov på fint spel med sina extrema “Ronaldinho-finter” och sin otroliga snabbhet. Två klasspelare som nog på egen hand kan slå Östersund.

I förra årets Östersundstrupp fanns bland andra VU:s nummer 18 Per Magnusson som spelat mycket bra i Väsbytröjan. Man kan ju nämna målet i Cupen mot Umeå där han fick till en härlig skruv och crossbollen till Alius 1-0-mål senast mot Skiljebo som också höll hög klass. 

Ett tungt avbräck för VU är att innermittfältaren Gabriel Petrovic är avstängd efter att fått tre gula kort på sju matcher. Att glädjas åt är att mittbacken Walid Atta är tillbaka från sin ryggskada och yttermittfältaren Mikael Wentzel är också nu fri från skador. Skadelistan ser i övrigt ut precis som förra matchen, Mikael Hjelmström (fot) och Andrés Thorleifsson (ljumske) är fortfarande borta från spel.

Mikael Stahre, tränare Väsby:
- Dom senaste veckorna har innehållit mycket matcher vilket påverkar innehållet och belastningen. Matchanalyser och matchförberedelser är det som genomsyrat träningsverksamheten. Dom fotbollsträningarna som vi genomfört har truppen som helhet presterat bra. Vi vet lika mycket om Östersund som övriga lag som vi möter. Per Magnusson spelade i Östersund tidigare nu i Väsby, Per är spelare och ska göra sitt jobb på planen men kan säkert komplettera den informationen vi har. Väsby spelar alltid för 3 poäng och utvärderar efter genomförd match. Vi bevakar våra motståndare och Östersund är en av dom och efter 26 omgångar vet man vart lagen hamnat. En svår match som alla i Division-1 Norra men våran ambition är att vinna matchen.

Preliminär startelva:
(4-4-2) 

                      Thudin

Motas     Atta     Jawo     Johansson (K)

Nouri     Ongala     Wentzel     A. Jagne

            S. Jagne      Ghemri

När: Söndagen den 3/6 kl. 15.00
Arena: Jämtkraft Arena, Östersund

Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå
Assisterande domare 1: Jan Forsberg, Bjästa
Assisterande domare 2: Tim Larsson, Östersund

Väsbyredaktionens tips: 0-2

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-02 21:55:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna