Inför Väsby-Gröndal
Inför matchen: Väsby-Gröndal.

Inför Väsby-Gröndal

I morgon väntar en ny match och nytt motstånd i ett Stockholmsderby på Vilundavallen mot nykomlingen Gröndals IK som började serien bra men sen gick det lite sämre och nu är faktiskt formen på väg uppåt igen. För Väsbys del finns det en svit som ska hållas vid och det är att VU inte förlorat någon match på hemmaplan i serien den här säsongen inför morgondagens.

Väsby fortsätter med sin förlustfria svit och det har gått 38 dagar sen VU förlorade en fotbollsmatch. 4 vunna på 8 matcher är klart godkänt även om man kunde ha hoppats på ett lika härligt ryck som Ängelholm i Division-1 Södra som har 24 poäng av 24 möjliga och Superettan är nära. Nu väntar en till nykomling som gästar Vilundavallen och den här gången är det söderförortslaget Gröndals IK som kommer till Upplands Väsby i säsongens andra Stockholmsderby. Efter att spelat 2-2 mot dåvarande tabelljumbon Östersunds FK kan vi konstatera att viktige mittfältaren Gabriel “Gabbe” Petrovic finns åter med i truppen efter att ha varit avstängd senast. En annan sak att notera är att VU inte förlorat en enda match på hemmaplan, 2 vinster och 2 oavgjorda är facit. Gröndal har också spelat 8 matcher och det började bra med 3 raka utan förlust innan man blev utklassade av Assyriska på bortaplan med 5-0. Efter det gick det sämre och det dröjde 3 matcher (om man räknar med Assyriska-matchen) innan GIK:s tunga svit bröts då man besegrade Östersund på hemmaplan med 3-2. Gröndals senaste match i den 8:e omgången slutade oavgjord i ett nykomlingsmöte, 0-0 mot IFK Timrå som VU möter i matchen efter morgondagens. Om Väsby vinner i morgon kan man gå upp i serieledning om Assyriska förlorar på torsdag mot Västerås men om Gröndal vinner kan man faktiskt bara ramla ner till troligast en 3:e plats då Väsby just nu har 15 poäng och +7 i målskillnad medan lagen nedanför (Forward och Vasalund/Essinge) bara +3 och 0 med 12 poäng. Så det enda laget som nog kan passera VU efter denna omgång är nuvarande 3:an Syrianska som har 13 poäng och 0 i målskillnad.

En match där spelare, ledare och till och med jag satsar för fullt på 3 poäng för att hänga med i toppen där FC Väsby United hör hemma för en plats i Superettan 2008. Gröndal har två farliga målskyttar, dels förra årets nummer 14 i Väsby, Christophe Lallet och deras lagkapten Erik Pilfalk som båda gjort 4 mål var i serien hittills och ligger 3:a i Division-1 Norras skytteliga. I Väsby finns också två riktigt målfarliga nyckelspelare, Bilel Ghemri som gjort 4 mål på dom 5 senaste matcherna och Saihou “CH” Jagne som gjort 5 stycken men inte ett enda på dom två senaste matcherna mot Skiljebo och Östersund men vi får hoppas på att Saihou får till målskyttet snart igen. Så båda lagens mittbackar måste verkligen vara på tårna i morgondagens derby men om dom inte är det kan det bli en målrik match.

Förväntningarna i Väsbys trupp är som sagt höga både hos spelare och ledare och man går för 3 poäng. VU:s skadelista blir blekare och blekare och nu ä det bara 2 spelare som inte är uttagningsbara för matchspel. Det är (som vanligt...) fotskadade Mikael Hjelmström och junioren med ljumskproblem, Andrés Thorleifsson som båda varit på skadelistan sedan seriestarten och vi får hoppas att dom snart är fria från skador.

Väsbys trupp mot Gröndal:

Målvakter:
1. Thomas Thudin
24. Niklas Rönn
Försvarare:
3. Peter Motas
4. Daniel Johansson (K)
8. Walid Atta
13. Omar Jawo
Mittfältare:
2. Gabriel Petrovic
6. Brwa Nouri
7. Patrik Manzila
11. Kali Ongala
17. Mikael Wentzel
22. Kweku Turkson
23. Aliu Jagne
Anfallare:
15. Admir Catovic
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne

När: Onsdagen den 6/6 (Nationaldagen) kl. 17.00
Arena: Vilundavallen, Upplands Väsby 
Matchvärd: Väsbyhem

Domare: Lars Olsson, Umeå
Assisterande domare 1: Patrik Stålemark, Sollentuna
Assisterande domare 2: Karl Lindqvist, Gräddö

Väsbyredaktionens tips: 1-0

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-05 22:11:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna