Väsby-Gröndal 5-1 (2-0)
Admir blev tvåmålsskytt i matchen och båda gångerna var det Kali Ongala som spelade fram.

På ett soligt Vilundavallen lyckades Väsby bärga sin 5:e seger för säsongen och tillsammans med bortamatchen mot Qviding förra sommaren den största för Väsby United, 5-1. Värt att notera är också att vår tekniska mittfältare Kali Ongala assisterade till 4 av dom 5 målen och var också riktigt bra matchen igenom precis som alla andra i hemmalaget.

Hemmalaget Väsby trummade på redan från början och i den 2:a minuten försökte Saihou “CH” Jagne på sig en cykelspark som det tyvärr inte blev någonting av och bollen fortsatte i luften. I den 4:e minuten fick “CH” ett till läge men där var det en nick på inlägg från Motas som gick en bit över mål. När klockan sedan tickat fram till 12 minuter fick Bilel Ghemri ett drömläge att sätta 1-0 till VU precis framför målet men han fick bollen för långt ifrån och Gröndal-försvaret kunde skjuta bort bollen. 5 minuter senare kommer “CH” fri i straffområdet, får en knuff i ryggen och domare Olsson blåser i pipan och straff för Väsby. Bilel Ghemri klev för andra matchen i rad fram för att lägga en straff och Gröndals målvakt gick faktiskt å rätt håll men den var för välplacerad precis vid högerstolpen och Väsby ledde rättvist med 1-0 efter 17 minuter. “CH” fick fler lägen och i den 25:e minuten sköt han i stolpen men var redan innan avblåst för offside. När det gått en halvtimme fick hemmalaget ett bra frisparksläge och högerbacken Peter Motas sköt tätt över ribban. Några minuter senare kom 2-0-målet när Kali Ongala elegant spelar in till “CH” vid den bortre stolpen som bara behöver sätta dit bredsidan och Väsbys ledning var utökad. Med 2 minuter kvar fick Kali ett bra skottläge någon meter innan straffområdet som gick utanför. Gröndals första chans kom så sent som i den 45:e när före detta Väsbyspelaren Christophe Lallet får till ett bra skott med vänstern precis framför “Thudde” i målet och med lite tur lyckas Omar Jawo rädda bollen på mållinjen. 2-0 med mersmak kunde man konstatera när domaren blåste för halvtid men man skulle få se ett ännu piggare Väsby United i den 2:a.

I den 2:a halvleken var det ett bättre passningsspel från hemmalaget men färre chanser. Trots att man gjorde 3 mål skapade man inte lika mycket men man satta dock lägena man fick. Men det var Gröndal som skapade fram den första målchansen, en bortaspelare nickar bollen i ett farligt läge rakt på “Thudde” och på kontringen gör Väsby 3-0. Det var återigen Kali som serverade målskytten som den här gången var Aliu Jagne när han helt fri placerade bollen vid den bortre stolpen. I den 59:e minuten kom Admir Catovic in i stället för Aliu och han skulle få ett lyckat inhopp. Men innan det hann bortalaget reducera, målfarliga lagkaptenen i Gröndal, Erik Pilfalk fick stå helt fri på ett inlägg från Calle Nilsson och han kunde enkelt nicka in bollen till 3-1. Drygt 8 minuter senare började Admirs målskytte. 4-1 efter inspel från Kali Ongala och på halvvolley precis innanför straffområdet sköt Catovic in bollen i nät. 83:e och vänsterfotade Nadir Benchenaa som tidigare spelat i Hammarby fick ett bra läge på frispark men “Thudde” lyckades tippa bollen precis över. När klockan passerat 90 minuter lade Kali Ongala sin 4:e assist för dagen återigen fram till Admir Catovic som rullade in 5-1 med en bredsida. 2 minuter stopptid, inga fler målchanser och just nu toppar VU Division-1 Norra med 18 poäng på 9 matcher. Man kan också notera att laget gjort hela 21 mål så ett stort grattis säger vi på Väsbyredaktionen till spelare och ledare och önskar dom lycka till mot IFK Timrå på bortaplan på lördag!