Inför Timrå-Väsby
Inför matchen: Timrå-Väsby.

Inför Timrå-Väsby

Tidigt på lördagsmorgonen åker Väsby United upp i landet med destination Timrå. Väsbys form är på topp och det vore en skräll om tabelljumbon IFK Timrå lyckas sno åt sig poäng från VU som ställer upp med sig absolut bästa lag i morgondagens match på Timrå IP.

Ny bortamatch väntar och den här gången gästar Väsby United Timrå IP för möte med IFK Timrå som ligger på jumboplatsen men på samma poäng som dom som ligger näst sist, Östersund.

Väsby United placerar sig just nu på en andraplats i tabellen efter Assyriska FF som fick 3 extrapoäng trots att man egentligen förlorade mot Syrianska FC med 1-2 men man tilldömdes segern med 3-0 på grund av att SFC spelat matchen med fyra oregistrerade spelare. Dessutom har AFF en match mindre spelad, mot Boden på bortaplan som går av stapeln den 14:e juni. Så om Väsby förlorar i morgon mot Timrå på bortaplan och AFF vinner kan dom ligga 5 poäng före trots en mindre spelad.

IFK Timrå är nog bäst tippade av dom nykomlingarna i Division-1 Norra. Man vann nämligen sin serie (Division-2 Norrland) förra året med hela 11 poäng över 2:an IFK Luleå. I år har det gått sämre och man parkerar på jumboplatsen (14:e) när 9 matcher spelats. Endast 1 vinst och hela 5 förluster. För Väsby är det tvärtom, 5 segrar och 1 förlust och man har dessutom gjort flest mål i hela serien hittills, 21 stycken och “bara” 10 insläppta.

Formen hos bortalaget Väsby är på topp, det har gått hela 41 dagar sen en fotbollsmatch förlorades och när IFK Timrå nu står för motståndet bör det inte bli en sådan svår nöt att knäcka. 3 poäng är som vanligt vad spelare och ledare siktar på och det blir inte lätt för Timrå att få 1 poäng och 3 poäng skulle vara väldigt tungt för VU då det tyder på det extrema och alldeles för självsäkra skönspel man har mot sämre lag. Några exempel, 2-2 mot Forward, förlust med 2-1 mot Falu och 2-2 mot Östersund.

I princip alla spelare i hela förra matchens startelva är riktigt formstarka, men dom som håller bäst klass är absolut bröderna Jagne (Aliu och Saihou). Två klasspelare som nog inte blir kvar i Väsby nästa år om man behåller den form man har nu. Även Saihous anfallskollega Bilel Ghemri är formstark med hela 5 mål på 6 matcher. En imponerande svit även om själva målen kanske inte är av högsta klass, han har nämligen gjort 2 på straffar i dom 2 senaste matcherna, blir det en 3:e gång också? 

Väsbys trupp ser exakt likadan ut som förra matchen och eftersom vi spelade riktigt bra skulle det inte förvåna mig om startelvan också är den samma som senast. Även skadelistan är likadan där Mikael “Micke” Hjelmström är fotskadad och Andrés Thorleifsson har problem med ljumskarna. Väsby har inga avstängningar men det är vissa spelare i laget som riskerar vid ett gult kort i morgon, vilka säger vi inte.



När: Lördagen den 9/6 kl. 16.00
Arena: Timrå IP, Timrå

Domare: Jonathan Forsman, Holmsund
Assisterande domare 1: Anders Nilsson, Umeå
Assisterande domare 2: Sebastian Nilsson, Sundsvall

Väsbyredaktionens tips: 0-3
Målskyttar: Gabriel Petrovic, Bilel Ghemri och Saihou Jagne

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-08 20:48:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna