Spelarbetyg: Assyriska FF – Falu FK

Nedan följer spelarbetyg från dagens match mot Falu SK, som slutade 3-0 till Assyriska efter en total utspelning i första halvlek. Mer info om matchen kommer senare i en separat matchrapport.

Betygsskala:
1 Underkänd
2 Godkänd
3 Bra
4 Mycket bra
5 Suverän

Stojan Lukic 3
Hade i princip ingenting att göra i första halvlek. I andra kom Falu upp ett par gånger, men Stojan agerade säkert och kunde hålla nollan utan några större problem.

Elias Merkes 3
Vågar ta för sig nu i sin tredje match från start, hängde med bra i offensiven och gjorde en stabil defensiv insats.

Lamin Conateh 4+
Oj oj oj, härligt att se Lamin tillbaka efter landslagsspel. Gör en mycket bra insats i mittförsvaret. Bryter i stort sett allt som kom i hans väg och var hur lugn som helst. Fortsätter dessutom att leverera fina krossbollar.

Pierre Bengtsson 3
Följer upp den fina insatsen från VSK-matchen med en likartad. Gör inga misstag och vinner det mesta i luftrummet. Pierre fungerar mycket bättre med Lamin än med Bergman. 

Martin Lorentzon 4
Återigen en härlig insats, idag väldigt offensiv, kul att se. Hur cool som helst defensiv, går inte att klaga, och gav fint understöd till Eddie i afton. Det går inte att undgå att blir imponerad av hans fina bollbehandling när han reder ut svåra situationer istället för att rensa bollen.

Eddie Moussa (ut 77 min) 4+
Hypteraktiv i första halvlek och början av andra. Kom ständigt runt på kanten. När han tappade boll vann han snabbt tillbaka den, en ruskigt fin inställning. Eddies aggressivitet smittar av sig till resten av laget och det är hur skönt som helst att se.

Andi Toompuu 5
Följer upp målet mot VSK sist med ytterligare ett när han i sjätte minuten ger AFF ledningen. Gör en perfekt match defensivt och förtjänar verkligen högsta betyg. Andi växer verkligen för varje match och börjar se ut som en riktigt mogen elitspelare. Väldigt viktig för laget, det visar han match efter match.

Dennis Östlundh 4
Sista klagade jag på att Dennis måste komma högre upp i banan för att leverera bollar samt skotta själv, idag fick vi se det. Det blev en hel del skott, tyvärr var inte siktet rätt inställt idag, men det gör inget, huvudsaken är att han kommer till avslut, förr eller senare sitter skotten. Fick dock bli målskytt ändå, när han satte dit 2-0 på straff. Tar för sig på mitten idag och visar vilka kvaliteter han besitter.

Gerald Forschelet (ut 58 min) 2+
Fortsatte som vänsterytter idag med. Känns som att han hellre springer runt och glidtacklar än att spela boll. Gerald gör en helt okej match, dock är han fortfarande för seg. Det sägs att han behöver tid för att komma i form, om han inte kan komma i form på snart tre månader nu tvivlar jag på att han blir mycket kvickare än så. Vi pratar trots allt om en spelare med meriter från de fina ligorna, man skall då inte behöva mer än två månader för att komma i form. Dock gillar jag hans inställning skarpt, när han pussar spelarna och manar på dem, bra för lagmoralen.

Andreas Haddad 3+
Gör en bra match, är väldigt involverad i spelet. Tar emot, vänder och passar vidare. Tyvärr blev det inget mål i afton heller, men hans insats är ändå väldigt viktig då han skapar chanser för sina medspelare. Hans assist till Brewahs 3-0 är hur läcker som helst. Det är bara att köra på, målen kommer så småningom. 4 mål på 9 matcher är inte fyskam. Dessutom fick han inte några riktigt heta lägen idag.

Aluspah Brewah 3
Gör mål och det är alltid bra, det är ju därför han spelar. Blandar och ger, ruskigt farlig med sin snabbhet, men ibland håller han i bollen för mycket och för länge. Han är inte den tekniske spelare som skall fördela boll. Bör istället spela enklare och utnyttja sin snabbhet mer istället. Kan bli en intressant spelare.

Inhoppare:

Gabriel Rhawi (in 58 min) 2
Får dryga halvtimmen att visa upp sig idag, och visst stod han för en del konster och hade ett farligt skott, men han är alldeles för tunn fortfarande. Utmanövereras för enkelt, dessutom brister passningsspelet. Potential finns nog.

Sargon Simonsson (in 77 min) 2
Får sig nästa en kvart idag, får inte göra så mycket egentligen. Falu attackerade inte speciellt mycket och Sargon hade det lugnt på sin kant liksom alla andra försvarare.

Kantro2007-06-11 00:44:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!