Inför Väsby-Degerfors (Svenska Cupen)
Svenska Cupens 4:e omgång (åttondelsfinal): Väsby-Degerfors.

Inför Väsby-Degerfors (Svenska Cupen)

Återigen dags för Svenska Cupen-match när Väsby United tar emot Superettan-laget Degerfors IF på ett förmodligen soligt Vilundavallen i kväll. Båda lagen har en bra dagsform och sedan Degerfors tränarbyte den 24:e maj från Mark Selmer till Andreas Andersson har det gått betydligt bättre för DIF med 7 poäng av 9 möjliga på dom 3 senaste matcherna i serien. - Det kommer säkert bli jättetufft, Degerfors kommer starkt ur en svacka och vill väldigt gärna avancera i Svenska Cupen precis som vi, säger Gabriel “Gabbe” Petrovic till Väsbyredaktionen.

Vi är framme vid åttondelsfinalerna i årets upplaga av Svenska Cupen när Värmlänningarna som vanligtvis spelar i Superettan, Degerfors IF gästar Vilundavallen för möte med Väsby i kväll.

- Vår träningsvecka har varit lite som vanligt, ledigt dagen efter matchen mot Timrå för att sedan köra att bra träningspass på måndagen. Vi kommer gå igenom lite om Degerfors i dag (läs i går:) eftersom vi innan fokuserat för fullt på seriespelet, fortsätter “Gabbe” sin kommentar.

Precis som “Gabbe” säger kommer det bli tufft och det är två formstarka lag som möts. Väsby har spelat bra hela seriespelet och även i Svenska Cupen. För Degerfors startade det väldigt trögt men efter tränarbytet till meriterade Andreas Andersson har det gått mycket bättre, 3 matcher har Andreas varit headcoach och han har tagit 2 vinster och 1 oavgjord med sitt nya lag, alltså 7 poäng av 9 möjliga vilket är imponerande.

- Väsby är ett bra lag som just nu ligger tvåa i sin serie så vi väntar oss en tuff uppgift. Under veckan har vi även pratat mycket om att inte underskatta våra motståndare. Men har vi samma inställning som mot Häcken i lördags så tror jag att vi har en bra chans att gå vidare, säger Andreas till degerforsif.se.

Tidigare statistik när lagen mött varandra är en riktigt usel sådan för Väsbys del. I tre av fyra matcher har Degerfors gått av planen som det segrande laget och den mest ruttna gången var nog när DIF:s Ola Toivonen satte 1-2 när bara 10 sekunder återstod av matchen. Den senaste matchen lagen emellan är den enda som VU lyckats vinna av dom fyra mot Degerefors, det var i förra årets seriespel i Superettan när Väsby vann hemma på Vilundavallen med 2-1 efter att Robert Åhman-Persson blivit matchvinnare med sitt segermål i den 2:a halvleken.

Räknar med att Väsbys 16-mannatrupp är den samma som senast. Egentligen skulle jag vilja se Christian Dreijer med i truppen men konkurrensen hos anfallarna i VU är riktigt hård och det ska krävas väldigt mycket av Christian för att ta en plats i stället för Admir Catovic, 4 mål, Bilel Ghemri, 5 mål och Saihou Jagne, 9 mål och i Upplands Väsby-tidningen “mitt i” avslöjar den sistnämnde av dom tre att hans personliga mål är att göra 10 mål den här säsongen, ett som han nog redan snart kan nå, kanske redan i kväll? Tror även att startelvan kommer se ut som senast fast enligt headcoachen Mikael Stahre finns det några småskador som stör vissa spelare inför kvällens match.

Väsbys skadelista varken växer eller bleknar. För er som läst dom senaste Inför-rapporterna vet att Mikael Hjelmström (fot) och Andrés Thorleifsson (ljumske) inte är uttagningsbara. DIF saknar Jonas Lindskog som är knäskadad men får tillbaka tremålskytten mot Assyriska i U21-Allsvenskan i måndags, Johan Bertilsson som missade senaste seriematchen mot BK Häcken.

När: Onsdagen den 13/6 kl. 19.00
Arena: Vilundavallen, Upplands Väsby 
Matchvärd: Mitutoyo

Domare: Zarko Kovacevic, Västervik
Assisterande domare 1: Peter Magnusson, Stockholm
Assisterande domare 2: Bekir Jusufbasic, Uppsala

Väsbyredaktionens tips: 2-1 
Målskyttar: Aliu Jagne, Admir Catovic

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-13 07:28:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna