Väsby-Degerfors 2-0 (2-0) (Svenska Cupen)
Väsbys nya lagkapten för dagen, Kali Ongala blev bäste spelare i hemmalaget.

I en ganska avslagen tillställning på Vilundavallen lyckades Väsby efter att tidigt avgjort matchen mot Superettan-laget Degerfors IF avancera till kvartsfinal i Svenska Cupen. Degerfors var uddlösa och Väsby spelade ut Värmlänningarna matchen igenom med snygga finter och ifrånspringningar från hemmalagets sida. Målen gjordes av Aliu Jagne och Admir Catovic, båda på nick.

Väsbys långa segertåg fortsätter och nu är man även i kvartsfinal i Svenska Cupen efter att ha besegrat Superettan-laget Degerfors IF hemma på Vilundavallen med 2-0.

Väsby startade passivt och hade svårt att få igång sitt spel. Degerfors kontrade snabbt i början med ett effektivt passningsspel, särskilt på innermittältet. I den 9:e minuten stod DIF:s nummer 15, Jonas Bergman fri precis utanför straffområdet och laddade för skott som gick tätt över. Bara några minuter senare hade bortalaget ett till farligt prickskjutningsläge när en spelare återigen fick stå fri men sköt ett skott som heller inte den här gången träffade mål, utanför. Väsby stack igenom med några chanser och den första farliga kom i den 12:e minuten när högerbacken Peter Motas slog ett inlägg till anfallaren Admir Catovic som på halvvolley fick på ett riktigt bra skott som bara gick någon halvmeter över ribban. 6 minuter senare kom matchens första mål när Motas återigen fick slå ett inlägg helt ohotad och vid den bortre stolpen finns Aliu Jagne och nickar via först marken och sedan ribban in 1-0 till VU. I den 21:a minuten fick DIF en riktigt bra chans att göra 1-1, Tobias Larsson fick en perfekt djupledsboll och kommer helt fri med “Thudde” men bollen strök utsidan av stolpen och den gick ut till inspark. 2 minuter senare kom 2-0. Även den här gången var det en ytterback, Mikael Wentzel, som spelade fram när han slog ett perfekt inlägg till Catovic som nickplacerade bollen helt underbart och Jonas Bohlin i bortamålet var totalt chanslös att ta bollen. Efter målet lade sig Väsby på försvar för det mesta och det blev mycket bollrullande i backlinjen. Trots det eviga rullandet pressade inte Degerfors någonting så det blev tyvärr inga fler chanser i den 1:a halvleken.

Väsby fortsatte att spela väldigt defensivt i den 2:a halvleken också. Första chansen skapade dock hemmalaget och det var Brwa Nouri och Admir Catovic som väggade sig igenom Degerfors-försvaret men Admirs skott täcktes. Några minuter senare fick Degerfors Shpetim Hasani på ett bra distansskott men “Thudde” räddade. Väsbys Kali Ongala var mycket bra i matchen och valde alltid kloka beslut om han skulle passa eller inte. I den 63:e minuten fick han till ett bra skott, som Bohlin ändå ganska enkelt räddade. Med 20 minuter kvar nickade Catovic tätt över och 10 minuter senare hade Degerfors också ett bra nickläge som också gick över ribban. I slutet byttes Bilel Ghemri in och han hade ett läge i den 89:e minuten, tyvärr var det högerfoten som gällde så skottet blev varken hårt eller välriktad. Även Daniel Lindqvist fick spela dom sista minuterarna och gjorde ett bra inhopp. Matchens sista chans fick Admir Catovic i den 93:e minuten när han gör “Ronaldinho-finten” inne i straffområdet men skottet går rakt på målvakten. Domare Kovacevic blåste sedan av matchen och resultatet betydde en kvartsfinalplats för VU i Svenska Cupen. Härnäst väntar tuff bortamatch mot Syrianska FC på Södertälje Fotbollcenter på söndagskvällen.