Inför Syrianska-Väsby
Inför matchen: Syrianska-Väsby

Inför Syrianska-Väsby

I kväll gästar Väsby United Södertälje Fotbollcenter några mil söder om Stockholm för match mot en av dom förhandstippade seriefavoriterna, Syrianska FC. Dock har det gått ganska knackigt för laget då man bland annat fått 6 poängs avdrag och då ramlat ner i tabellen.

Kvällens bortamatch på Södertälje Fotbollcenter för Väsby är nog en av säsongens svåraste när det är seriefavoriterna, Syrianska FC som står på andra sidan planhalvan.

Väsby fortsätter sitt segertåg och förlustfria svit. Hela 48 dagar har gått sedan vi förlorade en match men det kommer bli tufft mot Syrianska. Väsby kommer senast från Svenska Cupen-matchen mot Degerfors IF på Vilundavallen där man vann med 2-0. Väsby ligger inför kvällens match tvåa i tabellen och vid en vinst på Södertälje Fotbollcenter kan man faktiskt inte komma bättre förutom att behålla sin andraplats med ett stadigt grepp. Dom som ligger bakom oss och som har chans att gå förbi efter denna omgång är BK Forward och Vasalund/Essinge som har 18 poäng och Väsby 21. Värt att notera är att Väsby gjort flest mål i Division-1 Norra hittills, 24 stycken följt av Forward på 21.

Syrianska FC har inlett säsongen hyfsat och man är på väg uppåt i tabellen efter att man fått 6 poängs avdrag. Det på grund av att man spelat med fyra oregistrerade spelarei matcherna mot Umeå, Assyriska och Vasalund/Essinge. Syrianska parkerar just nu på en sjundeplats i tabellen och vid en seger i kväll kan man klättra upp som femma när bara tre matcher återstår innan det 31 dagar långa sommaruppehållet med start den 29 juni.

Inför kvällens svåra bortamatch för Väsby är ändå förutsättningarna på topp när man knappt har några skador kvar från onsdagens match mot Degerfors. Truppen nu mot Syrianska har ändrats en del sen senast där bland annat vår lagkapten, Daniel Johansson och Omar Jawo nu finns med. Niklas Rönn (reservmålvakt) och Kweku Turkson fanns inte heller med senast men har nu klivit in i den 17-mannatrupp som gästar Södertälje Fotbollcenter i kväll. Ut från truppen mot Degerfors har tre spelare gått och det är Christian Dreijer, Johan Vega och Daniel Lindqvist. Christian kan inte spela på grund av feber enligt headcoachen Mikael Stahre. Annars ser skadelistan ut som vanligt, Mikael Hjelmström (benbrott) och Andrés Thorleifsson (ljumske) är inaktiva för matchspel fram till sommaruppehållet.

Även Syrianskas trupp ser stark ut, enligt officiella hemsidan får man troligtvis tillbaka den duktige mittfältaren och frisparksskytten, Ronny Sentongo. Där har man även skrivit att före detta Väsbyspelaren, Özgur Yasar visat framfötterna på träningarna och efter en knackig säsongsupptakt nu fått tillbaka sitt bästa spel. En annan gammal Väsbyspelare, Kutshi Kanga finns också med i Syrianskas trupp den här säsongen och han får beröm och har svarat för 2 mål i serien hittills. Lagets farligaste målskytt heter Mattias Mete och har gjort 4 stycken så här långt.

Lagen har mötts tre gånger tidigare, alla i träningsmatcher. Först 2006 där det slutade 2-0 till Södertälje-laget. Sen i ytterligare en träningsmatch samma säsong men då lyckades Väsby vinna med 2-1. Den tredje och sista matchen lagen emellan var i år på försäsongen då det slutade 1-0 till Syrianska på Södertälje Fotbollcenter i en mycket jämn match.

Preliminär startelva:
(4-4-2)

                      Thudin

Motas     Atta     Jawo     Johansson (K)

Nouri     Ongala     Petrovic     A. Jagne

             Catovic     S. Jagne

När: Söndagen den 17/6 kl. 18.00
Arena: Södertälje Fotbollcenter, Södertälje

Domare: Roger Persson, Kristianstad
Assisterande domare 1: Roger Atterlöf, Bålsta
Assisterande domare 2: Timo Granetin, Vingåker

Väsbyredaktionens tips: 1-1

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-17 10:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna