Syrianska-Väsby 1-1 (0-1)
Saihou "CH" Jagne blev ende målskytt för Väsby i 1-1-matchen mot Syrianska.

Syrianska-Väsby 1-1 (0-1)

I en jämn och stundtals underhållande match på Södertälje Fotbollcenter slutade det 1-1 (0-1) efter att Väsbys Saihou Jagne gett bortalaget ledningen efter 17 minuter och sedan Syrianskas Herish Kuhi som nätade till 1-1 när drygt en kvart återstod.

Väsby började klart bäst. Som vanligt ett härligt och effektivt passningsspel med högt tempo hos bortalaget, visserligen fick man ganska mycket hjälp av det våta underlaget då bollen gled ifrån Syrianska-spelarnas fötter. I den 3 minuten var hemmalagets målvakt, Alexander Valentini sen med att slå bort bollen och det var så när att Admir Catovic hann fram. Syrianska stack igenom med en chans då en spelare provar skott utifrån som touchas och går bara decimetern utanför Thudins högra stolpe.

I den 9 minuten fick Kali Ongala ett hyfsat frisparksläge från drygt 30 meter och det blir ett skott som Valentini har problem med då han tappar bollen i blötan men reder ut det till slut. Drygt 8 minuter senare, i den 17 tänker Syrianskas Ahmet Özdemirok nicka hem till målvakten men dom missförstår varandra och vips så är Saihou “CH” Jagne där och rullar bollen förbi Alexander och in till 0-1. Efter målet fick Väsby grepp om matchen och Syrianska började spela mycket mer aggressivt. 5 minuter efter ledningsmålet fick Saihous brorsa, Aliu chansen att placera in 0-2 men en liten knuff i ryggen gör att han blir okoncentrerad i skottögonblicket.

Det blev mest halvchanser resten av den första halvleken men Syrianska började få upp sitt passningstempo när Mattias Mete kom in i stället för Kristoffer Grahn i den 37 minuten. Om man analyserar den första halvleken lite kan man väl säga ganska mycket, Väsby försökte att rulla boll efter marken medan Syrianska försökte slå lite längre crossbollar på sina tre forwards. Efter 0-1-målet blev hemmalaget lite frustrerade och man började spela mycket tuffare. Men 0-1 i paus var nog ändå rättvist. Den som var bäst i VU i den första var helt klart Aliu Jagne som fintade bort spelare på spelare och han lyckades exakt hela tiden och hade också ett fint väggspel med “CH” på vänstersidan.

Den andra halvleken startade ungefär som den första slutade. Mycket aggressivt från hemmalaget och Väsby fortsatte att spela fin fotboll efter konstgräset. I den 49 minut fick Kali ett bra distansskottläge och sköt bara någon meter utanför. Knappt minuten senare fick Özdemirok en chans åt andra hållet när han kliver in i mitten precis utanför straffområdet helt fri skottvinkel men skjuter tamt utanför. Ytterligare bara någon minut senare fick Väsbys Admir Catovic ett stillastående skottläge som gick över.

Före detta Väsbyspelaren, Özgur Yasar kunde bevisat att släkten är värst när han i den 60 spelminuten satsar på ett långskott som går klockrent i stolpen och ut igen. Ett riktigt farligt kvitteringsläge för Syrianska och efter det blev Väsby allt mer tillbakapressade och det blev kontringar för det mesta.

Väsby såg ut att börja satsa mer defensivt när man i den 62 minuten bytte ut trötte Aliu Jagne mot mittfältsförsvararen Mikael Wentzel som såg ut att agera någonting mellan back och mittfältare.

När drygt 20 minuter återstod fick Väsby först ett bra skottläge när Brwa Nouri sköt tätt över och sedan kunde Ongala avgjort matchen. Riktigt starkt springer han förbi fyra hemmaspelare och chippar bollen i ribban via Valentinis fingertoppar. 1-1 i skott i trävirket och ett mål låg i luften.

Stahre och Wesström bytte även ut brorsan Saihou mot en ny fräsch anfallare, Bilel Ghemri som skulle in och punktera matchen. Dock blev det inte så, i stället får Syrianskas nyinbytte forward, Herish Kuhi vända bort Omar Jawo med bollen vid fötterna och kyligt skjuta in 1-1 vid den bortre stolpen när bara en kvart återstod av matchen.

Efter kvitteringen fick Syrianska nytändning både på planen och läktaren och det hördes väldigt mycket av deras hejarklack. Hemmalaget kämpade för att få in ett avgörande segermål men Väsby var riktigt vassa på att hålla i bollen i sina kontringar. Målskytten Kuhi fick ytterligare en farlig chans när han är nära på att kopiera sitt 1-1-mål men den här gången smet bollen utanför.

När 10 minuter var kvar fick Syrianskas Ronny Sentongo ett mycket bra skottläge som slutade som så många andra, inte på mål. Väsby var som sagt effektiva i sina kontringar och efter en fin passning kan Catovic springa nästan fri mot mål och ladda för skott som dock går rakt på målvakten och ut till en resultatlös hörna.

I 87 minuten kunde Bilel Ghemri blivit matchhjälte då han efter en hörna får helt öppet mål och ett perfekt skottläge med sin vänsterfot, men som går flera meter över. Det sista som bägge lagen skapade var ett halvfarligt skott över från Mattias Mete i Syrianska och en farlig hörna för Väsby som var nära att resultera till 1-2 när bara sekunder återstod.

1-1 slutade matchen och återigen gick Väsbyredaktionens tips hem. Vi säger grattis till Stahre & Co för en poäng i en svårt bortamatch mot Syrianska och önskar hela truppen ett stort lycka till i nästa match. Då är det Bodens BK som gästar Vilundavallen söndagen den 24 juni kl. 17.00. Alla hjärtligt välkomna! 

Väsbyredaktionens tre bästa spelare:
3+
 Brwa Nouri
2+ Mikael Wentzel
1+ Kali Ongala

Startelvorna:

Syrianska:
(4-3-3)

1. Valentin
--------------------
77. Özdemirok
16. Elia
3. Ristic
8. Sahin
--------------------
10. Sentongo
7. Massi (ut 70)
6. Gustavsson
--------------------
22. Aldemir
25. Yasar (ut 70)
9. Grahn (ut 37)

Avbytare:
4. Azizi
11. Kuhi (in 70)
14. Kanga (in 70)
17. Mete (in 37)
19. Demir

Väsby:
(4-4-2)

1. Thudin
--------------------
3. Motas
8. Atta
13. Jawo
4. Johansson (K)
--------------------
6. Nouri
11. Ongala
2. Petrovic
23. A. Jagne (ut 62)
--------------------
15. Catovic
21. S. Jagne (ut 74)

Avbytare:
24. Rönn (Målvakt)
7. Manzila
17. Wentzel (in 62)
18. Per Magnusson
20. Bilel Ghemri (in 74)
22. Turkson

Statistik om matchen:

Målen:
0-1, Saihou Jagne (17)
1-1, Herish Kuhi (Henrik Gustavsson) (75)

Varningar Syrianska: Özgur Yasar (53), Ahmet Özdemirok (55), Sezgin Sahin (78)
Varningar Väsby: Kali Ongala (20)
Domare: Roger Persson, Kristianstad
Assisterande domare 1: Roger Atterlöf, Bålsta
Assisterande domare 2: Timo Granetin, Vingåker
Matchdräkt Syrianska: Rödgula tröjor från Nike
Matchdräkt Väsby: Gröna tröjor från Adidas
Matchboll: Rödvit boll från Nike
Publik: 832, Södertälje Fotbollcenter (Södertälje)

Niklas Sahlén2007-06-18 00:05:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna