”Vi kan inte gråta”
Larsson vill se framåt.

”Vi kan inte gråta”

Jämfört med matchen mot Kalmar var det ett steg framåt. Dock kan det inte anses som det svåraste att överträffa den senaste insatsen. Både Andreas Dahl och Henrik Larsson var besvikna men inte nerslagna.

Ja, vi har hört den förut. Att spelet långa stunder fungerar. Lite otur och medflyt så hade tre poäng varit bärgade. Att HIF är bättre än tabelläget. Kanske har målsättningen internt nu förändrats. Stuart Baxter var exempelvis till stora delar nöjd med gårdagens insats mot ett GAIS som var långt ifrån ett dåligt lag. Han accepterade även en poäng hemma mot göteborgslaget.

- Vi spelar bra fotboll långa stunder. Om det sedan brister rent taktiskt vet jag inte, sa han efter matchen till den samlade presskåren.

Likaså var Andreas Jakobsson relativt nöjd med hur HIF spelat. Han menade att laget långa stunder spelat bra fotboll även tidigare men att mycket beror på tillfälligheter att man inte har mer poäng. Att Jakobsson, lagkaptenen, är nöjd med mycket av spelet är lite oroväckande då det är hans uppgift att få laget på rätt köl igen. Att hans drivkraft tog slut och att han blev utbytt för första gången i år var inte mer än rätt. Andreas Dahl förtjänade att få vara kvar på planen.

Dahl gjorde för övrigt en av sina bästa insatser för året i en annars överlag blek elva.

- Första halvlek är gick bra men jag är mindre nöjd med andra. Jag trivs bäst i mitten och det känns bättre och bättre för min egen del. Vi hamnade lite långt ner i andra halvlek. Men det är kul att få tränarens förtroende och spela hela matchen, kommenterade han angående att Andreas Jakobsson och inte han blev utbytt i andra halvlek.


Sten-Inge Fredin var efter matchen beredd att sänka målsättningen, men sa även att med de värvningar man gjort så ska laget kunna ligga topp tre. Det resonemanget går inte ihop. Den fotboll HIF hittills har presterat i år, frånsett första halvlek mot Halmstad och matchen mot AIK, har inte ingett förtroende.

Henrik Larsson; väldigt dämpad efter matchen var inte nöjd med lagets insats men ville se framåt trots att man inte fått utdelning rent poängmässigt.

- Det var i alla fall bättre än mot Kalmar. De får göra ett oturligt mål och det är lättare att ha tålamod då man leder med ett eller två istället för att du ligger under, sa han.


Larsson fick under andra halvlek spela ihop med Fredrik Olsson. Det är givetvis en annorlunda spelare än Olivier Karekezi. Det syntes att alla kombinationer med Olsson inte fungerade. Även om Olsson visade lite ”speed” och vilja fattades en del i bollmottagningarna.

- Det är tränaren som bestämmer vem som spelar på topp. Om jag sedan ska spela med någon annan är det inget jag kan säga något om. Vi kan inte gråta utan bara kämpa vidare. Vi har spelat dåligt på bortaplan och måste förbättra oss även här, avslutade Larsson.





Christoffer Spegel2007-06-19 09:31:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"