Inför Väsby-Boden
Supertrion på mittfältet, Petrovic, Alieu och Ongala ska sänka Boden i morgon.

Inför Väsby-Boden

Väsby ligger inför omgång tolv på en andraplats och våran förlustfria svit på nio matcher är imponerande. Senast fick man med sig en poäng i 1-1-matchen mot Syrianska FC på Södertälje Fotbollcenter och efter två raka matcher på bortaplan i serien får VU känna på hemmagräs. - Tyvärr finns det inga lätta poäng att plocka i denna serie. Vi har haft en fin svit och vi ska göra vårat bästa för hålla i den, säger mittbacken Walid Atta inför morgondagens möte med Boden på Vilundavallen.

       vs.       

VÄSBY UNITED-BODENS BK FF
SÖNDAGEN DEN 24/6 KL. 17.00 PÅ VILUNDAVALLEN
MATCHVÄRD: BLOMSTERPINGLAN


När bara två matcher återstår innan det långa sommaruppehållet tar Väsby United emot seriens nordligaste lag, Bodens BK på ett som vi får hoppas soligt Vilundavallen på söndagseftermiddagen.

Väsby United ligger inför morgondagens match på en andraplats och motståndarna Boden ligger tia. Vid en vinst för hemmalaget kan man få grepp om ettan Assyriska FF som just nu ligger hela fyra poäng före Väsby i tabellen. Om vi förlorar kan vi halka ner till tredjeplatsen, egentligen fjärde men i och med att trean BK Forward (21 poäng) möter fyran Vasalund/Essingen (19 poäng) möter varandra kan det bara bli tredje. Väsby har inte förlorat sedan 29 april mot Falu och man har dessutom inte förlorat hemma på Vilundavallen i år. VU har också gjort flest mål i serien (25 stycken) och har seriens skytteligaledare, Saihou “CH” Jagne som nätat åtta gånger i Division-1 Norra den här säsongen.
- Jo, det känns kul och bra, det är första gången jag leder en skytteliga på seniornivå, säger “CH”.

Väsby saknar Patrik Manzila som är ej tillgänglig då han är sjuk. I övrigt ser det bra ut på skadefronten, Mikael Hjelmström (benbrott) och Andrés Thorleifsson (ljumske) är ännu inte klara för matchspel innan sommaruppehållet. Väsby har inga avstängningar. Walid Atta kommenterar sin före detta ryggskada:
- Jag har fortfarande lite känningar i och med att jag har gått lite för tidigt, men absolut ingen fara att skadan skulle blir värre.

Lagen har mött varandra två gånger tidigare, båda i Superettan 2005. Först på Vilundavallen där Väsby vann med 1-0 efter segermål av Daniel Olsson. I slutet av säsongen möttes man igen på Björknäsvallen i Boden där det slutade 0-2 till Väsby. Målen gjordes av Marcus Bengtsson och Filip Bergman på straff.

Väsbys trupp mot Boden:

Målvakter:
1. Thomas Thudin
24. Niklas Rönn
Försvarare:
3. Peter Motas
4. Daniel Johansson (K)
8. Walid Atta
13. Omar Jawo
14. Viktor Samuelsson (debut)
18. Per Magnusson
19. Daniel Lindqvist
Mittfältare:
2. Gabriel Petrovic
11. Kali Ongala
17. Mikael Wentzel
22. Kweku Turkson
23. Alieu Jagne
Anfallare:
15. Admir Catovic
20. Bilel Ghemri
21. Saihou Jagne

Domare: Roland Fager, Köping
Assisterande domare 1: Patrik Sand, Västerås
Assisterande domare 2: Irfan Vukovic, Västerås

Väsbyredaktionens tips: 3-1

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-23 18:58:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna