Inför Valsta Syrianska-Väsby
Om Väsby spelar som dom gjorde mot Boden lär det bli svårt att ta poäng nu.

Inför Valsta Syrianska-Väsby

I morgon väntar en tuff uppgift för Väsby när man åker till Märsta och Midgårdsvallen för att där möta lokalkonkurrenterna Valsta Syrianska i vårens sista match innan sommaruppehållet. Statistiken talar för Väsby och lagen har mött varandra i seriesammanhang åtta gånger dom sex senaste åren varav fem vinster för de våra och noll för Valsta, senaste gången man möttes i seriespel var säsongen 2004 i Division-2 Östra Svealand där det slutade 2-2. - Vi är taggade och har förberett oss bra för att ta tre poäng mot ett duktigt lag, säger tränaren Mikael Stahre inför morgondagens derby.

Valsta och Väsby har dom senaste sex säsongerna mött varandra elva gånger om man räknar ihop seriespel och träningsmatcher. Sju matcher har slutat med Väsbyvinst och bara en seger för Valsta. Så statistiken talar för Väsby men Valsta är bra i år och man har talanger i form av Tamba Yarjah, fyra mål på tre matcher och Brima Koroma som spelat i Kalmar FF i Allsvenskan. Man har en rutinerad tränare, Vadim Jevtushenko som säkert kan lyckas bra med det gäng man skrapat fram under vintern.

I båda lagens trupper finner man två gamla spelare från motståndarlaget. I Valsta Syrianska är det Tamba Yarjah och Elias Charbachi som båda spelade i Väsby säsongen 2006. Även två spelare i Väsby spelade för Märsta-klubben förra säsongen, målvakten Thomas Thudin och skytteligaledaren Saihou Jagne.

Väsby har tränat fullt ös medvetslös i veckan men dagens träningspass blev lite lugnare, mycket kondition i början för att sedan köra lite passningsspelsövningar och efter det några spelvarianter. Dom spelarna som inte var uttagna i truppen inför morgondagens match var på gymmet och körde styrka.
Patrik Manzila är tillbaka efter sjukdom och Admir Catovic känner sig nu bra efter att också varit sjuk förra veckan.
- Inför matchen mot Boden gjorde jag bara en träning på grund av feber så det kändes tungt men nu är det bra igen, säger Admir till Väsbyredaktionen som troligtvis spelar från start i morgon

Väsby saknar Mikael Hjelmström (benbrott) och Andrés Thorleifsson (ljumske) som är skadade. Även Petrovic och Saihou Jagne missar matchen mot Valsta på grund av avstängning. 



Mikael Stahre, tränare Väsby:
Nu känns det bra, förlusten i söndags är helt glömd. Vi har förberett oss som inför vilken match som helst och är taggade att ta tre poäng mot ett bra Valsta Syrianska. Vi gjorde ingen bra match mot Boden senast och har analyserat den men nu lagt den bakom oss. Tyvärr har vi två tunga avbräck då Gabriel Petrovic och Saihou Jagne är avstängda men vi kan inte göra något åt saken och vi får klara oss utan dom i morgon. Vi vet det mesta om motståndarna Valsta Syrianska och vi har sett dom spela så vi vet mycket. Jag tror att det kommer bli en jämn match med ett ställningskrig ute på plan och att det kommer bölja mycket fram och tillbaka men jag tror ändå på seger för oss.

Preliminär startelva:
(4-4-2)

Thomas Thudin
---------------------------
Peter Motas
Walid Atta
Omar Jawo
Daniel Johansson
---------------------------
Mikael Wentzel
Kali Ongala
Patrik Manzila
Alieu Jagne
---------------------------
Admir Catovic
Bilel Ghemri

När: Torsdagen den 28/6 kl. 19.00
Arena: Midgårdsvallen, Märsta

Domare: Monty Riemann, Gällivare
Assisterande domare 1: Ulf Wiberg, Östhammar
Assisterande domare 2: Johan Toll, Åkersberga

Väsbyredaktionens tips: 1-2

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-06-27 22:50:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna