Valsta Syrianska-Väsby 0-1 (0-1)
Gerndt avgjorde matchen med sitt 0-1-mål efter 38 minuter på Midgårdsvallen.

Valsta Syrianska-Väsby 0-1 (0-1)

Gårdagens derby mellan Valsta Syrianska och Väsby var en ganska dålig match men med lite tur fick bortalaget med dig tre poäng från Midgårdsvallen i Märsta. Inför 899 åskådare kunde Alexander Gerndt från AIK pricka in segermålet i slutet av den första halvleken efter ett snyggt väggspel med anfallskollegan Admir Catovic.

Första halvlek
Hemmalaget Valsta startade klart bäst då Väsby hade svårt att få igång sitt passningsspel. Dock skapade Valsta absolut ingenting första kvarten medan Väsby hade två riktigt bra chanser att göra mål. Först i den 10:e minuten när inlånade Alexander Gerndt snyggt klackade snett inåt bakåt till en framstormande Kali Ongala som trots ett helt fritt läge sköt flera meter över mål. På nästa chans borde det blivit 0-1 när Gerndt rundar målvakten, tyvärr bli skottet alldeles för löst och Joen Averstad kunde i sista sekunden rädda bollen på mållinjen. Först efter 16 minuter fick hemmalaget ett halvfarligt läge, Viktor Guglielmotti fick till ett hyfsat bra skott från drygt 25 meter men som tog i burgaveln. Väsby såg darrigt ut men i slutet av halvleken spelade man in sig mer och mer i matchen. Dock var det före detta Väsbyspelaren, Tamba Yarjah som absolut skulle gjort mål när han kom helt fri med ”Thudde” men med ett urdåligt skott kunde vår målvakt klistra bollen enkelt. Bara sekunder senare fick Valsta en ny kanonchans där ”Thudde” fick göra en kvalificerad räddning på en nick som efter gick ut till en resultatlös hörna. I den 38:e minuter väggspelade Alexander Gerndt med Admir Catovic där han med en snygg passning mellan Valstas mittbackar hittade Alexander som enkelt placerade in 0-1 med en bredsida. Succédebut för Gerndt som var bra matchen igenom. Första halvleken blev efter målet chanslös och det hade varit tufft och jämnt när lagen gick in i omklädningsrummen för en kvarts vila.

Andra halvlek
Väsby var strået bättre än Valsta i den andra halvleken och “Thudde” storspelade mellan stolparna. Yarjah fick en ny chans efter 51 minuter men nicken var mindre välplacerad och återigen rakt på. Valstas Daniel Didrik kom in efter pausen och fick en hel del chanser att göra mål. Först i den 60:e minuten när han får en passning och till vänster i straffområdet laddade han för skott som ändå gick långt över. Innan Didrik fick fler chanser var det Väsbys Gerndt som ville göra fler mål. Efter drygt 62 minuter drog han till med ett kanonskott på en frispark från drygt 30 meter, skottet var riktigt hårt och Jonas Bylund i Valsta-målet hade problem men kunde tippa bollen till hörna. Den andra inlånade AIK:aren, Pierre Bengtsson fick i den 62:a minuten utgå och in kom Patrik Manzila som gjorde det bra dom sista 30. Valstas Yarjah fick en ny chans men för tredje gången i rad var “Thudde” i vägen för Tambas skott. Kali Ongala kunde i den 70:e minuten punkterat matchen när han sköt ett distansskott som bara var millimetern från att gå i mål men i stället utanför Bylunds högra stolpe. Daniel Didriks andra kanonchans och ett måste till att göra mål på kom när en kvart återstod av matchen, ett bra inlägg men på nick kunde han ändå inte styra in bollen som gick någon meter utanför. Väsby gjorde sitt andra byte då Admir Catovic gick ut och Bilel Ghemri kom in. Bilel var bra på att hålla i bollen och gjorde det svårt för hemmalagets backar att sno den. I den 80:e minuten glidtacklade han bollen till Manzila som inte ens helt fri kunde sätta 0-2 utan han försökte sig på att dribbla målvakten som fick en fot på bollen. I slutet skapade Valsta ingenting farligt och sista chansen fick Väsbys Alieu Jagne när han med ett pressat skott utifrån såg till att Bylund fick anstränga sig för att rädda. Väsby höll säkert undan men trots segern var man ändå inte nöjda med spelet.
- Vi är inte nöjda med spelet, men väldigt glada över segern, sa assisterande tränaren Björn Wesström till Väsbys hemsida.
Återigen tre nya, viktiga och härliga poäng. Väsbyspelarna får nu lite vila innan man den 8 juli sätter igång med träningarna igen. 17 juli har man träningsmatch mot Frej, alla hjärtligt välkomna!

Väsbyredaktionens tre bästa spelare:
3+ Kali Ongala
2+ Alexander Gerndt
1+ Thomas Thudin

Väsbys startelva:
(4-4-2)

1. Thudin
--------------------
3. Motas
4. Johansson (K)
13. Jawo
17. Wentzel
--------------------
23. A. Jagne
8. Atta
11. Ongala
5. Bengtsson (ut 62)
--------------------
15. Catovic (ut 80)
9. Gerndt

Avbytare:
24. Niklas Rönn (Målvakt)
7. Manzila (in 62)
10. Dreijer
18. Magnusson
20. Ghemri (in 80)

Statistik om matchen:

Målet:
0-1, Alexander Gerndt (Admir Catovic) (38)

Varningar Valsta Syrianska: Brima Koroma (18), Markus Ståhl (61), Robert Wennberg (75), Viktor Guglielmotti (91)
Varningar Väsby: Patrik Manzila (93)
Domare: Monty Riemann, Gällivare
Assisterande domare 1: Ulf Wiberg, Östhammar
Assisterande domare 2: Johan Toll, Åkersberga
Matchvärd: Sigtuna kommun
Valsta Syrianskas bästa spelare: Brima Koroma
Väsbys bäste spelare: Kali Ongala
Matchdräkt Valsta: Röda tröjor från Adidas
Matchdräkt Väsby: Gröna tröjor från Adidas
Matchboll: Rödvit boll från Adidas
Publik: 899, Midgårdsvallen (Märsta)

Skott: 11-10
Skott på mål: 5-6
Stolpskott: 0-0
Hörnor: 3-4
Frisparkar: 9-17
Offside: 1-7
Varningar: 4-1
Utvisningar: 0-0
Straffar: 0-0

Niklas Sahlén2007-06-29 21:44:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna