18 åring tar plats i AFC Uniteds startelva?
18 årige Robert Åstedt rensar undan bollen framför näsan på Gefles nyförvärv från Häcken, Dioh Williams Omar Jawo kollar att det blir rätt och riktigt:-)

18 åring tar plats i AFC Uniteds startelva?

Inför nästa match i Svenska Cupen mot Allsvenska IFK Norrköping inkommande söndag 9 mars kl 13.00 på Skytteholm passade vi på att intervjua 18 åringen. Robert Åstedt är ju AFC:s egen produkt då han gått från 6 åring i AFC:s akademi fram till klubbens A-trupp. Läs hur Robert svarade på ett moget sätt på våra frågor.

1) Hur gammal var du när du började spela fotboll?
— Jag började spela fotboll redan från dag ett, men jag var 6 år då jag började i mitt första lag som hette MIK (Mälarhöjdens IK)

2) Varför blev det fotboll för dig i AFC?
— Anledningen till att det blev AFC var för att jag tyckte om träningarna och kände att jag utvecklades succésivt, samt att det var bra sammanhållning i hela föreningen.

3) Vilka andra sporter har du hållit på med?
— Som yngre spelade jag tennis, men det var inte något jag riktigt satsade på, utan mer för skojs skull. Spelar fortfarande då och då.

4) Vem var dina första fotbollsidoler i Sverige och utomlands?
— Min främsta förebild utomlands var Chelseas lagkapten John Terry och det är han fortfarande.

5) Vad är dina styrkor och svagheter tycker du, vad behöver förbättras?
 – Jag har rätt bra spelförståelse och jag anpassar mig ganska lätt för hur tränaren vill att laget skall spela. Självklart så finns det mycket som kan förbättras. Svagheterna jag syftar på är mest snabbheten och att bli mer utav en ledare på plan som styr och ställer. 

6) Vad har du för mål som fotbollsspelare?
— Naturligtvis vill jag spela på högsta nivå, men det är absolut inte lätt. Just nu försöker jag bara utvecklas så mycket som möjligt på varje träning. 

7) Vilka klubbar utomlands har du varit inbjuden till, och vem träffade du?
— Spanska FC Barcelona och engelska Leicester City var mina två första och då fick jag chansen att träffa Barcas tränare Pep Guardiola . I Leicester fick jag träffa tränaren "Svennis" Eriksson och Yakubu. Har också besökt Italienska Bologna och ryska Lokomotiv Moskva som spelar i högsta ligan i Ryssland. 

8) Vad gör du när du inte tränar eller spelar fotboll med AFC?
— Först och främst försöker jag hinna med skolan så att jag inte hamnar efter. Annars är det flickvännen, kompisar och bilkörning just nu.

9) Hur slutar serien för AFC kommande säsong?
— Jag tror att det kommer att gå bra.Vi har mycket erfarna och respekterade tränare i Özcan Melkemichel och Ivan Ristic. Det är är bra stämning i truppen, något som är mycket betydelsefullt om man vill sluta högt upp i tabellen. 

10) Ser du redan nu något lag som kommer att kriga om seriesegern i Div 1 Norra?
— Jag har inte lagt ner så mycket tid på andra lag i serien, men tror absolut på att AFC kan vara med och fightas i toppen.
Vi tackar så mycket för intervjun och önskar ett stort lycka till under säsongen. — Tack så mycket!


Roy Rosenback
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-03-07 07:02:33
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna