Första träningsveckan avklarad
Kapten Johansson konfererar med tränare Stahre på dagens träning.

Första träningsveckan avklarad

Efter en välförtjänt vila på 12 dagar har nu Väsby fått känna på gräset på Vilundavallen 2 i drygt en vecka. I övermorgon spelar laget sin första träningsmatch under seriens sommaruppehåll när IK Frej från Division-2 Norra Svealand kommer på besök till Vilundavallen på kvällen.

Dagens träningspass nere på Vilundavallen 2 innehöll inte så mycket kondition utan mer tvåmålsspel. Dom som ej var med på träningen var Niklas Rönn och Viktor Samuelsson som både för tillfället spelar cup med AIK:s U-lag i Norge och Daniel Lindqvist som var sjuk. Alla andra var där och glädjande nog var även Mikael Hjelmström tillbaka på fotbolllsplanen medan Andrés Thorleifsson körde rehab på gymmet. Några spelare var tvungna att vila ibland med jämna mellanrum på grund av småskador, Omar Jawo och Bilel Ghemri hade lite ont i knät men var ändå med större delen av träningen medan Saihou Jagne körde rehab med några lätta bollövningar vid sidan om då han ådragit sig en ljumskskada på gårdagens träning. Troligtvis spelar inte Saihou på torsdag mot IK Frej men är nog tillbaka till matchen mot Spårvägen på måndag. Tillbaka till träningen, laget delades upp i två grupper, en av dom körde passningsspel med ett väldigt högt tempo med huvudtränaren Mikael Stahre, och den andra körde teknik, två-mot-två med assisterande Björn Wesström. Efter det körde man match, först på mindre ytor med två spelare i varje lag på banan för att sedan köra på en större plan där båda lagen hade åtta utespelare. Noterbart är att det var en provspelare med på träningen, Okoro från Afrika skötte sig bra och var en stark och tuff närkampsspelare men var alldeles för ojämn och hade ibland ett alldeles för dåligt passningsspel.

Som sagt, i övermorgon kommer Division-2-laget IK Frej på besök till Vilundavallen 2 och fyra dagar senare gästas Väsby av ytterligare ett lag från den divisionen under Uniteds, gamla Väsbymålvakten Aram Shahabis Spårvägen som varit ett bottenlag i sin serie Östra Svealand i år medan Frej parkerar på en andraplats i Norra Svealand efter våromgången.

Under den 12 dagars långa vilan från träning passade några spelare på att ta åka bort, bland annat så åkte anfallaren Admir Catovic till Marbella i södra Spanien och Gabriel Petrovic besökte Åland där han förut bodde under sin tid i finska IFK Mariehamn.

Inför-rapport innan matchen mot Frej kommer läggas upp här på SvenskaFans under onsdagskvällen. Missa inte intervjun med Saihou Jagne i morgon som handlar om allt möjligt från tiden i Valsta till hans tänkbara framtid. Inför Väsby-Spårvägen kommer inte läggas upp och inte heller Matchrapport då jag tar semester och åker till Spanien den 22-30 juli, vi på Väsbyredaktionen hänvisar därför till Uniteds eller Spåvägens officiella hemsida.

Bilder från dagens träning den 17 juli:


Saihou Jagne och Gabriel Petrovic i en uppvärminingsövning.


Alieu Jagne sätter fart med bollen i en teknikövning.


Christian Dreijer vänder om i samma övning som på bilden ovan.


Träningens första drickapaus.


Brwa Nouri utmanar Admir Catovic i en annan teknikövning.


Patrik Manzila den här gången försöker dribbla av Alieu.


Admir och Alieu lyssnar noggrant på Björn Wesström.


Peter Motas har precis lagt en fin bredsida i Stahres övning.


Alieu stöter på patrull i form av Motas under tvåmålsspelet.


Manzila letar passningsvägar, i bakgrunden provspelaren Okoro.

Foto: Niklas Sahlén

Niklas Sahlén2007-07-17 23:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna