Inför Väsby-Frej
Alexander Gerndt blev Väsbys enda målskytt senast, fler mål för United nu?

Inför Väsby-Frej

I morgon tar United emot Division-2-laget IK Frej från Täby som under vårsäsongen varit ett stabilt topplag i sin serie Norra Svealand. Väsby kommer i morgondagens match att ha med alla som är helt skadefria, det betyder alltså att skyttekungen Saihou "CH" Jagne troligtvis vilar då han störs av en plötslig ljumskskada som kom oväntat under måndagens träningspass nere på Vilundavallen 2.

I morgon spelar Väsby den första av två träningsmatcher under sommaruppehållet, först ut är att mäta sina krafter med United är Division-2-laget IK Frej som ligger på en andraplats i Norra Svealand och 6 poäng efter ettan IK Brage från Borlänge.

De som för tillfället är borta från spel och som troligtvis avstår matchen i morgon är bland annat skytteligaledaren Saihou Jagne som på måndagens pass skadade ljumsken. Tränarna Stahre och Wesström tror även att det är för tidigt för Mikael Hjelmström att göra comeback då han bara hunnit träna i drygt en vecka efter sin fotskada. Andrés Thorleifsson kör fortfarande rehab på gymmet men väntas vara tillbaka till seriestarten när Valsta Syrianska gästar Vilundavallen måndagen den 30/7. Daniel Lindqvist är fortfarande sjuk och målvaktsreserven Niklas Rönn och Viktor Samuelsson är precis som i går och spelar cup med AIK:s U-lag i Norge. I övrigt ser det bra ut på skadefronten och alla dom som inte kan delta i matchen mot Frej i morgon kommer i alla fall vara tillbaka till matchen mot Valsta och kanske till och med mot Sundsvall på bortaplan i Svenska Cupen om 8 dagar.

Dagens träningspass innehöll ett högt tempo med många udda teknikövningar. Träningen avslutades med skottövningar där juniormålvakten Mikael Forsbäck från Väsby United P-17 gjorde ett mycket bra jobb, kanske han får stå i morgondagens match? Det återstår att se för man har inte ens tagit ut en trupp utan alla som är friska och krya och helt fria från skador får antingen starta på planen eller sitta på bänken i morgon. Kanske är det här chansen för Väsbys "bänknötare" att visa upp sig, själv tycker jag att Per Magnusson imponerat på dom senaste träningarna men i backlinjen är konkurrensen hård och Per måste visa att han förtjänar en plats i startelvan, vilket han absolut gjort i mina ögon men tränarna Stahre och Wesström kräver säkert mer av denna.



Truppen: Alla som är skadefria kommer antingen finnas med i startelvan eller sitta på bänken i morgondagens match mot Frej.

När: Torsdagen den 19/7 kl. 19.00
Arena: Vilundavallen 2, Upplands Väsby

Väsbyredaktionens tips: 3-1

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-07-18 21:24:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna