Väsby-Frej 3-1 (1-1)
Taggade Väsbyspelare vandrar ut från omklädningsrummet till planen.

Efter en dålig matchöppning och ett tidigt baklängesmål kunde Väsby ta över mer och mer ju längre tiden gick i träningsmatchen mot Division-2-laget IK Frej. United visade stundtals upp propagandafotboll, speciellt i den andra halvleken och när domaren Jonny Ahlvin blåste av matchen hade hemmalaget hunnit vända till 3-1, och nu väntar kvartsfinal i Svenska Cupen mot GIF Sundsvall.

Mycket rullande i backlinjen inledningsvis från Väsby och när det knappt gått 10 minuter gjorde bortalaget Frej ett mycket vackert mål, fint inlägg och bra timing när försvararen Sven-Erik Röst nickade in 0-1 i Thudins långa hörn då vår lagkapten, Daniel Johansson missat markeringen. Väsby kom dock igen och innan bortalagets ledningsmål hade Admir Catovic ett kanonskott på en frispark strax utanför straffområdet men som målvakten, Michel Moussan lyckades tippa till en resultatlös hörna från vänster.
- Vi spelar lite för stressigt i matchinledningen och då gör dom ett mål, ett riktigt snyggt sådant, sa den ena United-tränaren, Björn Wesström till Väsbyredaktionen direkt efter matchen.

Trots underläge under den första halvtimmen spelade Väsby hyfsad fotboll. Bra rörelse, fin teknik och härlig speluppfattning från i princip alla spelare. Efter drygt 33 minuter kom till slut kvitteringen, Mikael Wentzel med en hörna från höger och inne i straffområdet dök Gabriel Petrovic upp och nickskarvade in 1-1 i det bortre hörnet. Frej skapade ingenting förutom målet till skillnad från Väsby, direkt efter målet kunde och borde Catovic gjort 2-1, helt fri med Moussan försöker han placera in bollen men målvakten är bra med och gör en fin räddning. Halvlekens sista chans var också ett friläge, den här gången Wentzel men med ett allt för okoncentrerad skott hamnade bollen i burgaveln.

Den andra halvleken kunde inte startat bättre, redan efter 4 minuter laddade Catovic för ett kanonskott efter marken, Moussan var dock där men kunde inte göra det bättre än att styra ut bollen med ena handen till en fristående Christian Dreijer. Christian behövde bara peta till bollen så var det mål och 2-1 till hemmalaget Väsby. United fortsatte att ånga på och strax efter ledningsmålet kom Brwa fri, iskallt försökte han chippa bollen över målvakten men den för hård och gick en bit över ribban.

Inbytte Alieu Jagne kunde med drygt 20 minuter kvar avgjort matchen. Efter en smörpass mellan två Frej-backar från Kweku Turkson hittade bollen fram till Alieu som helt fri sköt ett skott som målvakten med nöd och näppe lyckades tippa i stolpen och ut. I stället kunde Frej bara minuter senare kvitterat då det blev ett jätteskott som Thudin lyckades rädda, precis som på Väsbys 2-1-mål studsade bollen farligt ut men inhopparen Johan Vega räddade bollen på mållinjen i absolut sista stund. Ett mål till skulle dock komma, klockan hade tickat fram till 83 minuter när Brwa med en fin passning fann Saihou "CH" Jagne och utan problem satte Saihou dit 3-1 mellan benen på Michel Moussan. "CH" kunde även gjort 4-1 när han strax innan slutsignalen återigen kom helt fri, dock försökte han även den här gången med en tunnel men målvakten räddade. Väsby vann gårdagens match helt rättvist.
- Sett till målchanser och bollinnehav vann vi den här matchen helt klart rättvist, fortsatte Björn Wesström sin kommentar.

Nu väntar kvartsfinal i Svenska Cupen för United, inkommande torsdag (26/7) kl. 19.00 på Norrporten Arena är det avspark mellan GIF Sundsvall och Väsby. Vi på Väsbyredaktionen säger grattis till Stahre & Co för gårdagens 3-1-vinst mot IK Frej och önskar dom lycka till mot GIF Sundsvall och i fortsättningen!

Matchfakta: Väsby United - IK Frej 3-1