Från presskonferensen efter matchen DIF - HIF i Svenska Cupen

Helsingborgs tränare Peter Swärdh letade inga ursäkter till förlusten i Svenska Cupen mot Djurgården på Stockholms Stadion.
-Det fanns bara ett lag på banan i dag.

Enligt Peter Swärdh hade HIF gjort en väldigt svag match. De fick en gratischans att komma tillbaka in i matchen igen i samband med HIF:s kvittering men trodde att det trots allt kunde röra sig om en regelrätt offside bedömning av assisterande domaren. Nu hjälpte inte det, Helsingborg var inte alls med utan Djurgården kunde i stället öka på sin ledning med ytterligare mål.

Kanske tänkte hans spelare redan på måndagens allsvenska match mot Malmö FF men det fick inte fungera som ursäkt. Djurgården var helt enkelt bättre i dag. Det fanns ett lag på planen som presterade bra fotboll och ett annat som spelade mycket svagt.

Zoran förklarade att målsättningarna inför dagens match hade varit att få tillbaka spelglädjen, löpvilligheten samt att försöka spela högre upp i banan för att därmed sätta press på motståndarnas bollhållare. Allt det lyckades laget bra med, dessutom lyckades anfallarna hitta bra löpvägar. Han var mycket nöjd med hur Djurgårdens spelare hade genomfört matchen. DIF fick till det spel som laget spelade under förra året och som han själv ville ha tillbaka. Djurgården borde kanske till och med ha gjort något mål till med tanke på att Helsingborg på slutet hade gett upp.

En spelare som tyckte det var extra roligt att spela i dag var Andreas Johansson. Enligt honom hade laget ju haft problem under de tidigare matcherna och det var skönt att se att mycket av det var borta i dag. Under veckan hade de pratat mycket om sådant som har varit fel tidigare och äntligen lyckades Djurgården spela bra under en hel match. Även han höll med om att DIF borde ha gjort fler mål med tanke på att HIF på slutet var decimerat.

Även lagkaptenen Markus Karlsson tyckte spelarna igen hade visat spelglädje samtidigt som han tyckte det varit mycket roligt att igen spela på Stockholms Stadion. Riktigt skönt! till och med.


Om att den Ouden demonstrativt satte sig på avbytarbänken tio minuter innan avspark i stället för att delta i lagets gemensamma uppladdning inför matchen:

Zoran: Det är absolut ingenting som spelar någon roll. Det är den Oudens individuella sätt att förbereda sig för matchen och det tar vi. Han är en mycket professionell spelare som visade proffesionalism när han fick beskedet att han skulle få sitta på bänken i dag. Hur han förbereder sig inför match är hans ensak, allt vi krävde var att han skulle ge allt, hade vi bytt in honom.

Pablo Lizama Farias 2004-05-22 01:00:00

Fler artiklar om Djurgården