Inför Sundsvall-Väsby (Svenska Cupen)

I morgon åker United till Sundsvall för match mot Superettan-laget GIF Sundsvall i Cupens kvartsfinal.

Sundsvall har precis som Väsby halva säsongen kvar att spela av serien, man parkerar just nu på en tredjeplats i Superettan efter IFK Norrköping och Åtvidaberg. Sundsvall har på 15 matcher vunnit 8 av dom varav 5 på hemmaplan. I den senaste matchen förlorade man dock med 3-1 mot just Åtvidaberg. Värt att notera är att man inte släppt in ett mål i år (13-0 i målskillnad) på sin hemmaarena Norrporten Arena, så om Väsby ska ta sig vidare till en semifinal i Cupen så måste man först spräcka målvakten Fredrik Sundfors fina svit på 7 matcher utan något insläppt mål.

Väsby och Sundsvall har mött varandra två gånger tidigare, båda i Superettan förra säsongen där Norrlandslaget vann bägge med 2-0. Så statistiken talar för Sundsvall men faktum är att säsongen 2003 spelade Väsby IK mot samma motstånd men i Svenska Cupens åttondelsfinal och där vann faktiskt VIK med 1-0 trots att Sundsvall då spelade i Allsvenskan och vi i Division-2.

United har hittills under seriens sommaruppehåll fått in en ny spelare, 17-åriga talangen Magnus Eriksson har anlänt till Väsby och Vilundavallen från AIK:s Utvecklingslag och kanske han redan i morgondagens match mot GIF Sundsvall får chansen att spela.

När: Torsdagen den 26/7 kl. 19.00
Arena: Norrporten Arena, Sundsvall

Domare: Markus Strömbergsson
Assisterande domare 1: Hans Grönlund
Assisterande domare 2: Håkan Birgerson
Fjärdedomare: Dan Bergh

Väsbyredaktionens tips: 1-0

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-07-25 18:27:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna