Sundsvall-Väsby 1-2 (1-0) (Svenska Cupen)

Trots tidigt underläge - 1-0 redan efter 6 minuter genom Mikael Lustig - i kvartsfinalen i Svenska Cupen mot GIF Sundsvall kom Väsby tillbaka och bara 2 minuter in i den andra halvleken kvitterade skyttekungen Saihou Jagne. Matchen gick till förlängning där ett segermål skulle komma, 5 minuter in i den första kvarten sköt Väsbys Admir Catovic in bollen och United är nu i semifinal.

Hemmalaget Sundsvall fick en drömstart, redan efter 6 minuters spel hade man haft tre hörnor och på den tredje kom också 1-0, U-21-landslagsmannen och försvararen, Mikael Lustig nickade ostört in Andreas Ingels hörna bakom vår målvakt Thudin.

Ju längre matchen gick tog Väsby över mer och mer och det gav utdelning, redan efter 2 minuter av den andra halvleken fintade nyinbytte Alieu Jagne bort Sundsvalls målskytt Mikael Lustig på högerkanten och snett inåt bakåt hittade han brorsan Saihou som sköt in kvitteringen, och Sundsvalls hemmanolla på 7 matcher den här säsongen var spräckt, av Division-1 Norras skyttekung.

Matchen gick till förlängning, den hade inte varat länge när Saihous anfallskollega, Admir Catovic såg till att United vänt på steken, med ett distinkt avslut vid stolproten var 1-2 ett faktum och Admir var den som blev matchvinnare, och sköt Sundsvall ur Svenska Cupen, medan Väsby vandrar vidare till en semifinal.
- Vi gör en bra prestation som ledde till två mål och vinst. Vi visade attityd och mod som gjorde att vi vågade spela. Jag tycker att vi förtjänade vinsten, sa Väsbytränaren Stahre efter matchen.

Väsby är alltså klara för semifinal där man får möta antingen Kalmar eller Landskrona BoIS eller vinnaren av Mjällby AIF och IFK Göteborg. Härnäst väntar höstseriestarten, inkommande måndag kl. 19.00 kommer Valsta Syrianska IK till Vilundavallen.

Jag ber om ursäkt för att matchrapporten är så försenad, jag är nämligen i Spanien och då föredrar i alla fall jag mer att ha semester än att sitta framför en data på ett varmt internetcafé.

Matchfakta: GIF Sundsvall - Väsby United