Inför Väsby-Valsta Syrianska

I morgon gästas Väsby av Valsta Syrianska, det betyder alltså att seriens höstsäsong startar redan i första matchen med ett Stockholmsderby på Vilundavallen.

Väsby och Valsta Syrianska har mött varandra hela tolv tidigare. Väsby har vunnit sju av dom och Valsta bara en. Senaste gången man möttes var bara för drygt en månad sedan där Väsby vann på Midgårdsvallen med 0-1 efter mål av Alexander Gerndt.

Väsby kommer från 1-2-vinsten i kvartsfinalen i Svenska Cupen mot GIF Sundsvall. Om United kan slå ett av Superettans mest hemmastarka lag på bortaplan bör allt annat än en trepoängare vara klart underkänt i morgondagens hemmamatch mot Valsta.

Valstas senaste match var mot Syrianska IF Kerburan, där vann Märsta-laget med 3-1. Målen gjordes av backen Milos Ognjenovic och mittfältarna Vadim Jevtushenko Jr och Pierre Yaghleji.

Väsbys trupp mot Valsta ser exakt likadan ut som mot Sundsvall förutom att reservmålvakten, Niklas Rönn också är med. Det betyder alltså att det blir en 17-mannatrupp och att en spelare ska bort, det beslutet om vem som ej får vara med lär tas under morgondagen innan matchen. På skadelistan finns fortfarande Mikael Hjelmström som snart ska operera foten och sedan köra fyra veckors rehab, och Andrés Thorleifsson som fortfarande kör på gymmet till hans ljumskar är fullt läkta. Väsby störs inte av några avstängningar och man kan väl nästan säga att man, med det manskap man ställer på planen i morgon mot Valsta, borde vinna då man nog aldrig haft ett bättre lag inför en match i år.

Valsta Syrianska får klara sig utan både Brima Koroma som var ett ständigt hot med sin snabbhet för vårt försvar i den senaste matchen, och Vadim Jevtushenko Jr som båda är avstängda. Man har dock ett sommarnyförvärv att presentera, Bartosz Grzelak från IK Frej som bara gjort en träningsmatch med Valsta hittills.

När: Måndagen den 30/7 kl. 19.00
Arena: Vilundavallen, Upplands Väsby

Domare: Magnus Ahlsén
Assisterande domare 1: Ulf Wiberg
Assisterande domare 2: Anna Nyström

Väsbyredaktionens tips: 3-1

FORZA VÄSBY!

Niklas Sahlén2007-07-29 22:09:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna