Väsby-Valsta Syrianska 3-2 (1-1)
Vild glädje i Väsby efter 3-2-målet. [Foto: Michael Folmer]

Väsby var tillbakapressade större delen av matchen och bortalaget Valsta spelade en mer aggressiv fotboll. Dock hade United marginalerna på sin sida och när bara några få minuter återstod nickade mittbacken, Walid Atta in segermålet som betydde 3-2 och därmed en andraplats i tabellen, bara två poäng efter serieledande Assyriska FF.

Väsby började matchen med många felpassningar och bortalaget Valsta bröt ofta bollen vid mittlinjen. Dock kom den första farliga målchansen redan efter 3 minuters spel för Väsby, efter ett fint samarbete med Bilel Ghemri kunde Alieu Jagne nästan göra 1-0 men skottet gick utanför. Valsta Syrianskas lagkapten, Slavik Jevtushenko hade i stället ett farligt skott 10 minuter senare men även det träffade inte målramen och bollen smet tätt utanför.

I den 22:a minuten fick Bilel Ghemri ett perfekt skottläge men Valstamålvakten, Jonas Bylund var bra med på noterna och lyckades tippa Bilels hårda skott till en resultatlös hörna. Efter 27 minuter kom matchens första mål, Kali Ongala hittade med en perfekt långboll fram till Saihou Jagne som kallt nog ner bollen på huvudet, sprang förbi försvararen och snyggt placerade in 1-0.

När bara 4 minuter återstod av den första halvleken borde absolut Mikael Wentzel gjort 2-0. Helt fri med Bylund sköt han trots allt tätt över. I halvlekens absolut minut stund fick Valsta en hörna, Jose Cordova Roza slog den perfekt till mittbacken Milos Ognjenovic som nickade in bollen via stolpen och förbi Thudin till 1-1 i halvtid som ändå var ganska rättvist sett till målchanser.

När bara 3 minuter gått av den andra halvleken kom Valstas anfallare, Rabi Youseff förbi Omar Jawo, Youseff spelade sedan in till före detta Väsbyspelaren Tamba Yarjah som enkelt satte bollen i nät, och plötsligt ledde bortalaget med 1-2. Tamba fick en stund senare ett ypperligt läge att även göra 1-3, men den här gången räddades United av en klar stolpträff där bollen sedan studsade rätt i famnen på vår målvakt Thomas "Thudde" Thudin.

Med en halvtimme kvar nickade Saihou helt fri framför mål men Bylund gjorde en riktigt svettig räddning och det stod fortfarande 1-2. I den 75:e minuten glidtacklade Wentzel fram bollen på högerkanten till Kali som avancerade framåt, efter ett tag spelade han in bollen till en fristående Saihou Jagne som hur enkelt som helst sätter dit kvitteringsmålet till 2-2 och liv i matchen var det.

Väsby hade marginalerna på sin sida och trots en av de sämre matcherna i år lyckas man ändå vinna, i den 88:e minuten nickar nämligen Walid Atta in 3-2 på Saihous fina inlägg och det blev slutresultatet efter ett oerhört spännande derby på Vilundavallen.

Härnäst väntar en svår bortamatch, Boden på Björnknäsvallen, inkommande söndag den 5:e augusti kl. 15.00 är det avspark.

Matchfakta: Väsby United - Valsta Syrianska IK 3-1