Tankar om nuet och framtiden

Det är med glädje som alla MFF.are går in i uppehållet. Det spiras stor entusiasm efter derbyvinsten och den spelmässigt mycket bra genomförda matchen.

Vårsäsongen avslutades i stor eufori för alla MFF.are. 2-0 i det prestigefyllda derbyt mot HIF kom minst sagt väldigt lägligt. För Prahl som kan få lite arbetsro. För spelarna som går in i uppehållet med en tung seger och lite mer inpumpat självförtroende. För oss supportrar för vår psykiska hälsa.

En mycket bra match både resultatmässigt och spelmässigt. Vill inte ens tänka på hur det varit om det blivit precis tvärtom.

Nu ser framtiden helt plötsligt ljus ut för MFF enligt de flesta ljusblå själar inklusive mig själv. Det märks på himmelrikets forum och det märks bland MFF.are i största allmänhet. Det spiras entusiasm och en tro på framtiden i de himmelsblå leden. Alla skriverier, tråkiga rykten, tränafrågans ältande och allt snack om kris har kommit i skymundan av den fina avslutningen. Härligt! Det som har hänt tidigare under säsongen går inte att göra ogjort. Lite mycket turbulens har det trots allt varit, det kan ingen förneka. Hoppas att hela klubben tänker något i stilen med "nu ser vi framåt och tar lärdom av allt som varit".

Nu blir det "Silly Season" i den dryg månad och diskussionerna på himmelriket har redan satt fart i högsta grad. Skall vi värva, vem skall värvas, kommer någon att försvinna är frågor som disskuteras. Mycket skönare disskusioner än de som varit de senaste veckorna. Om det skall värvas tycker jag att vi skall införskaffa en till anfallare i förstahand då vi saknar en etablerad sådan på bänken. Yksel Osmanovski ligger närmast till för en värvning känns det som. Jag har inte sett han spela på väldit länge och har ingen aning om hur spelet sett ut för honom. Att hans karriär har gått i stå och dalat i Italien är ingen hemlighet. Å andra sidan vet vi vad han presterat i MFF tidigare. Dessutom har han hjärta för klubben. Han kan definitivt ta upp kampen om en av anfallspositionerna. Yngvesson är inte självskriven direkt, men han överraskade mig mycket med sin fina insats mot HIF.

Om Daniel Andersson kan köpa sig fri från sitt kontrakt tas han emot i öppen famn. Inget snack om den saken. Fast det skall vi inte hoppas för mycket på. Han har två år kvar och MFF har knappast pengar att köpa loss honom hur mycket Daniel Andersson än skulle vilja komma hem.

En annan sak är att det förmodligen kommer bli ungefär som månaden innan premiärmatchen mot Hammarby under uppehållet. Mycket spekulationer, rykten och disskussioner om uppställningar och så vidare. Håller Tomas Olsson sig skadefri under uppehållet så känns uppställningen senast som rätt gjuten. Men mycket kan hända, inte minst på värvningsfronten. Förväntingarna på laget inför nystarten kommer precis som inför premiären att höjas för varje dag. HIF-matchen kommer att ligga kvar på näthinnan hos varenda supporter. När det väl är dags för match kommer väl majoriteten bege sig till Stadion i tron att vi skall dominera och spela ut Örgryte efter noter. En vinst med 3-4 mål är ett realistiskt resultat. Dessa tankar tror jag omedvetet kommer att tränga sig på oss under uppehållet.

Och jag tänker inte dämpa förväntningarna på något sätt. Vi är snäppet bättre än alla andra. Vi har det bästa laget på pappret och i praktiken. Vi har allsvenskans bästa tränare, den bäste sportchefen och det största intresset kring klubben. Helt för optimistisk? Nej, vi är ju Malmö FF. Vinnarmentaliteten som finns i de himmelsblå leden finns ingen annanstans i Sverige. Den är grundad i vår historia.

Guldet skall hitta sin rätta plats igen!

Peter Sundström2004-05-26 22:25:00

Fler artiklar om Malmö FF

5 snabba MFF - Olympiacos 0-1: Stark insats trots förlust