Leandro Wesley Alves klar för Väsby
Leandro Wesley Alves (till höger) på Örebrors träning innan han kom till Väsby.

Leandro Wesley Alves klar för Väsby

Den offensivt riktade mittfältaren, Leandro Wesley Alves från Brasilien var inför ett två veckor långt provspel med Väsby klubblös, men i dag skrev den 23-årige Leandro på ett kontrakt med United som sträcker sig säsongen ut.

Efter både provspel hos Örebro SK från Allsvenskan och Väsbys seriekollegor Assyriska hamnade 23-åringen, Leandro Wesley Alves på Uniteds träningar på Vilundavallen. Två veckor fick den offensive mittfältaren innan han i dag skrev på ett kontrakt som sträcker sig den här säsongen ut, dock ännu ej klart om han blir spelklar till söndagens seriematch mot Boden på Björknäsvallen.
- En spännande spelare, säger Väsbys headcoach Mikael Stahre.

Leandro, eller "Leandrinho" som hans artistnamn lyder var inför provspelandet med Väsby klubblös. Innan hade han bara spelat i Brasilien där han kommer från, Aparecidense FC (2000-2005), sedan Goiatuba FC (2006) och senast i Crac de Catalao, samtliga i den Brasilianska andraligan. Eftersom Leandro då var klubblös när han i dag skrev på kontraktet med United är han helt gratis.

Leandro Wesley Alves är 23 år, men fyller 24 den 23 september. Han spelar som sagt helst offensiv mittfältare, oftast till vänster Han kommer att ha nummer 25 i Väsby United den här säsongen.
- God speluppfattning och bra teknik som kännetäcken, han har gjort ett bra intryck på oss och kommit bra in i gruppen på kort tid och vi tror att han kommer tillföra vårt redan konkurrens utsatta lag kvalité, forstsätter Stahre sin beskrivning av brassen.

Samba-fotboll på Vilunda alltså... Det passar ju bra när Kalmar kommer på besök. Vi på Väsbyredaktionen hälsar "Leandrinho" välkommen till United och önskar honom ett stort lycka till i år!

Niklas Sahlén2007-08-02 21:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna