Andra raka förlusten

Dagens hemmamatch på Vilundavallen började på absolut sämsta tänkbara sätt, bortalaget Syrianska tog ledningen redan efter 6 minuter spel och hade den första halvleken som i en liten ask, och även 0-2 skulle komma, på Velics friläge när klockan hade tickat in på stopptid i den första. United lyckades i den andra halvleken spela upp sig men inte ens på Manzilas friläge, 3 meter från mål kunde man reducera och siffrorna (0-2) stod sig matchen ut, därmed Väsbys andra raka förlust och nu väntar ny hemmamatch.

Mikael Wentzel blev utsedd till Väsbys bäste spelare mot SFC.

Väsbys lagkapten Daniel Johansson var i matchen mot Syrianska avstängd och fick följa matchen från läktaren, in i hans ställe klev Mikael Wentzel som dessutom blev utsedd till hemmalagets bästa spelare. Annars såg det väl ut som vanligt på samtliga positioner.
Thudin i målet, Motas högerback, Atta mittback tillsammans med Jawo, och då Wentzel vänsterback. Brwa Nouri på högermittfältet, Kali Ongala och Gabriel Petrovic centralt, och längst ut till vänster Alieu Jagne. Till sist, Saihou Jagne och Admir Catovic på anfallet.

Väsby började väldigt passivt, precis som mot i senaste matchen på hemmaplan mot Valsta Syrianska. Efter drygt 6 minuters spel kom matchens första farliga målchans och där bollen till och med hamnade i nätmaskorna. Före detta Väsbyspelaren Kutshi Kanga hittade med en passning snett-inåt-bakåt fram till den Syrianskas mittfältare Dennis Velic som placerade in 0-1 förbi Thudin i målet.

Dennis Velic firade med supportrarna efter det tidiga 0-1-målet.

United hade svårt att skapa chanser inledningsvis och bortalaget från Södertälje gick direkt efter målet för ytterligare nätkänning, men denna gång smekte bollen stolpens utsida och sedan ut över kortlinjen till inspark på en farlig nick. Hemmalagets första farliga målchans fick Kali då det i den 16:e minuten var nära kvittering, men målvakten Alexander Valentini räddade. Andra målchansen dök upp 10 minuter senare, men återigen var Alexander i vägen.

Alieu Jagne blev redan efter 36 minuter utbytt, in kom Manzila på grund av att Alieu fått ett knä i ryggen efter drygt 10 minuter, han hade även fått en varning som betyder att han är avstängd nästa match för att han hittills på 16 omgångar dragit på sig 3 gula kort.

Syrianska fortsatte att spela bra och det skulle ge utdelning igen. Precis när klockan passerat 45 minuters spel Kanga återigen fram till Velic som även denna gång rullade in bollen i mål fram till 0-2. Den första halvleken lutade klart åt Syrianska fördel och ganska rättvist lyste en klar ledning på ljustavlan. Även publikmatchen på läktaren vanns utan tvekan av bortalaget då säkert över 70% av folket på Vilundavallen denna dag hejade på det gästande laget.

I den första halvleken var Syrianska FC klart det bättre laget.

Väsby spelade upp sig i början av den andra, och Motas visade pigga ben på högerkanten. Ett par gånger klev han inåt i banan och fick iväg några skott, som dock Alexander Valentini räddade. Mittbacken Omar Jawo sköt två skott, det första täcktes men på det andra var det riktigt nära reducering men målvakten tippade bollen över ribban och ut till en dåligt slagen hörna utan resultat.

Matchens sista chans skapade inbytte Patrik Manzila som efter en skottfint blev helt fri med Valentini, dock blev skottet dåligt och gick rakt på och fastnade dessutom mellan benen på målvakten.

Innan domaren Lars Olsson blåste av matchen hände det något konstigt nere vid en av hörnflaggorna. Uniteds Leandro Wesley Alves fick till en ful eftersläng på Syrianskas Ronny Sentongo och nästan samtliga spelare rusade dit. Lars Olsson valde att dela ut hela 5 gula kort, men bara ett till Väsbyspelare, den fick Leandro.

Precis i slutet utbrast kallabalik vid en av hörnflaggorna.

Om man sammanfattar matchen kan man väl säga att båda lagen hade varsin bra halvlek, men till skillnad mot Väsby idag lyckades Syrianska FC utnyttja sina chanser. Effektivitet är rätta ordet men om Väsby hade spelat den andra halvleken som den första kunde matchen lika gärna slutat 0-0 eller till och med 1-0 i vår favör. Nu gäller det att snabbt ta nya tag i truppen för nästa lördag kommer tabelljumbon, IFK Timrå till Vilundavallen. En trepoängare där mot jumbon skulle vara otroligt viktigt då det nu börjar tätna ganska ordentligt uppe i toppen av Division-1 Norra när slutet närmar sig.

Matchfakta: Väsby-Syrianska 0-2 (0-2)
0-1 Dennis Velic (Kutshi Kanga)
0-2 Dennis Velic (Kutshi Kanga)
Domare: Lars Olsson
Publik: 732, Vilundavallen