Delad pott mot Gröndals IK

Väsby fick verkligen kämpa för att få med sig en poäng denna afton, hemmalaget hade ett otal chanser att göra fler än ett mål då oredan i försvaret var konstant hela matchen.

Datum: 2007-08-22 Kl. 18.00
Arena: Aspuddens IP
Publik: 200

Väsby fick verkligen kämpa för att få med sig en poäng denna afton, hemmalaget hade ett otal chanser att göra fler än ett mål då oredan i försvaret var konstant hela matchen.

Undrar vad Kalmars tränare Nanne Bergstrand skrev ner när han såg hur vi höll på i straffområdet.
Åtta hörnor hade hemmalaget, av dem fick man till avslut i fem av dessa. Även deras inkast blev farligheter då vi förlorade nästan alla nickdueller.

13:e minuten var spelade då matchens första riktigt heta chans dök upp, ett bra avslut av Gröndal där Thudde gjorde en riktigt bra räddning och lyckades styra bollen förbi stolpen.

20:e minuten var lagkaptenen Daniel Johansson tvungen att rensa på mållinjen då Thudde var ute och hängde tvätt riktigt ordentligt.

35:e minuten hade gått av matchen när vi fick till vårt första avslut på mål, Brwa Nouri sköt dock rakt på hemmalagets målvakt Marcus Hellqvist.

Gabriel Petrovic och Kali Ongala var också framme i slutminuterna av första halvlek, Gabbe sköt rakt på och Kali i utsidan av nätet.

En halvlek som vi spelmässigt var bättre, men hemmalagets chanser var så mycket vassare än våra, mycket beroende på att försvarsspelet numera liknar en hönsgård.

Andra halvlek var 8 minuter gammal när Nadir Benchenaa kunde slå in bollen i mål sedan vi förlorat först en nickduell och sedan inte får bort bollen från målområdet.

Tränarna försökte elda på från sidan och gjorde alle tre byten tidigt i halvleken, vi skapade ett tryck för första gången under matchen och på en snabbt slagen hörna av Kali Ongala nickade Patrik Manzila lugnt och behärskat in kvitteringsbollen i 68:e minuten.

Vi fortsatte spela bra och hade många hörnor och frisparkar där vi inte fick till någonting, hemmalaget var dock livsfarliga i sina snabba spelvändningar som uppstod då de våra dribblade bort sig!

Thudde gjorde en fantastisk räddning i 86:e minuten då alla tillresta Väsbyfans trodde att ett segermål för hemmalaget var på väg in i maskorna, skönt för honom då han inte imponerat tidigare under matchen.

En anonym CH fick sin stora och ända chans i 87:e minuten men hans kanonskott räddades till hörna av målvakten.

Båda lagen bytte chanser på stopptid där det skreks på straffar och allt möjligt, men inga mål blev det och statistiken visar att ett oavgjort resultat var mest rättvist.

Försvarsspelet är vår ömma punkt just nu, hade inte vår bäste spelare för kvällen Walid Atta haft så långa ben vid flera tillfällen så hade en förlust legat nära till hands.

Saihou "CH" Jagne är alldeles för ensam längst fram och våra långbollar mot honom tas lätt omhand av motståndarna som ibland är både 3 och 4 stycken.

Det är bara att fortsätta gnugga så kommer vårens vinstgivande spel tillbaka!

Vår tränare Björn Wesström prickade situationen bra med att tycka:
- Motståndarna ville ha mycket kamp och fasta situationer och så blev det.
- Med den utgången bör vi ödmjukt konstatera att en poäng är bättre än ingen.

Närmast väntar Östersunds FK hemma på söndag!

Roy RosenbackRoy Rosenback2007-08-23 06:03:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna