Dagens match mot gästande Östersunds FK blev bara bättre och bättre ju längre tiden gick!

Datum: 2007-08-26 Kl. 15.00
Arena: Vilundavallen
Publik: 194

Ett koncentrerat hemmalag tog tag i taktpinnen ganska omgående, första avslutet var dock gästernas, Paul Schilds hårda skott gick strax över som tur var.

Väsby svarade genom Alieu Jagne i 7:e minuten tyvärr var ett motståndarben i vägen, annars hade vi fått ett friläge för Admir Catovic.

Mikael Wentzel "frispelade" Schilds med en felpassning, men Thudde kunde avstyra skottet.

Wentzel reparerade fadäsen några minuter senare genom att frispela Alieu Jagne, tyvärr sköt Alieu rakt på målvakten.

Än en gång försökte Alieu göra mål, nu på nick, tyvärr över från nära håll.

Då Alieu inte kunde göra mål själv så föredrog han att passa bollen och vilken passning det blev, skar rakt igenom gästernas försvar och på andra sidan straffområdet dök Bilel Ghemri upp och bredsidade snyggt in 1-0, ett mycket vackert fotbollsmål som publiken fick uppleva.

Admir "Adde" Catovic försökte öka på ledningen genom ett skott på halvvolley, men målvakten var på sin vakt.

Bilel Ghemri avslutade halvleken med att skuta rakt på målvakten från 2 meters håll.

En halvlek där vår 1-0 ledning var rättvis.

Gästerna började andra halvan med ett svårt skott som Thudde med möda fick iväg till hörna.

Väsby började dock ta över mer och mer då gästernas överlägset bästa spelare Erik Lantto började knäa så smått, annars var han överallt i en timmes tid.

Kali Ongala hade en mycket vacker frispark i överliggaren i 59:e minuten mål där och det hade inte behövt vara så spännande sista halvtimmen.

Bilel lämnade över till CH i 63:e minuten efter ett gott jobb, knappt hade CH hunnit in innan Erik Lantto höll på att kvittera, skottet gick dock rakt på Thudde som släppte en retur som dock städades bort, puh, så nära det var.

Kali som för dagen var bättre än på länge när han inte dribblade så mycket hade en underbar "chipp" tyvärr dalade den ner på överliggaren.

CH ville verkligen göra mål då han kom in, dribblade, bände och försökte på alla vis, men avsluten är inte med honom just nu, stenhårda avslut som tyvärr gick på fel sida om stolparna.

Matchens snyggaste anfall bjöd Kali, CH och Adde på när man helt kollrade bort gästernas försvar, Kalis tunga avslut gick som så många gånger förr i matchen, rakt på en tacksam Jens Bergius i Östersunds målet.

Lite smolk i glädjebägaren var att vår lagkapten Daniel Johansson snackar ut sig med två gula kort, inte godkänt av en lagkapten, särskilt inte som domaren Marty Riemann inte var sämre än någon annan som gästat oss.

Backlinjen utan varningsavstängde Walid Atta skötte sig utmärkt, Micke Wentzel Daniel Johansson, Omar Jawo (kul att han åter var på plats) och Per Magnusson har all heder av sina insatser.

Mittfältet finns heller inget att klaga på Alieu, Gabbe, Kali och Manzila skötte sej med den äran, Gabbe gjorde sin bästa match under hösten och korades helt riktigt till vår bäste, inte lätt att hålla reda på Lantto när han huserade i mitten.

Harpunerna, Bilel Ghemri och Adde Catovic är snabba och tekniska men väger för lätt i många närkamper, skapade dock en hel del och får godkänt betyg.

En bra insats av de våra vilket gör att vi ser fram emot nästa match mot Skiljebo SK på Hamre IP med tillförsikt.

Nästa hemmamatch: Semifinal i Svenska Cupen mot Kalmar FF 8 september kl. 16.00.