Trevligt spel och snygga mål då B-laget vann mot Malmö.

HBK startade matchen med följande laguppställning:

B Carlsson - F Gustavsson - M Ekström - A Johansson
S Vennberg - V Reljanovic - F Andersson - J Borgstrand
C Johansson

Efter tre gula kort är Fredrik Andersson avstängd i tisdagens match mot Malmö FF. Därför fick han alltså ikläda sig mittbacksrollen i kvällens drabbning. Emil Jensen och Per Johansson satt på läktaren. En icke vågad gissning är att Prahl låter dessa bägge ta hand om ytterbacksplatserna på tisdag.

Åter till kvällens match vilken var en trevlig tillställning. HBK startar bra men det är Malmö som står för den dittills farligaste chansen då HBK-försvaret håller på att chabbla till det. Fredrik och Conny går upp på ett inlägg samtidigt vilket gör att "Fidde" håller på att nicka in bollen i eget mål. Men Vennberg är uppmärksam och räddar på mållinjen.

Därefter följer en period då Malmö har det bästa av spelet. Men några heta chanser skapar de inte. De sista 10 minuterna är HBK:s. Ett par minuter före paus får Fredrik Gustavsson en fin lyra strax utanför motståndarnas straffområde. "Fregus" slår på volley en lobb över en malmöback och kommer ensam med Malmömålvakten. Elegant lobbar han även över denne och bollen dyker snyggt in i mål. Ett mästerverk!

HBK öppnar andra halvlek som man började första och skapar många farligheter. Efter ca 10 minuter gör Andreas Johansson en fin nedtagning på sin kant och spelar läckert fram Börje Sundvall som i bra läge placerar in bollen bakom en chanslös Lee Baxter. HBK fortsätter sitt fina spel och det tar bara fem minuter så sitter bollen i nätmaskorna igen. Andreas Johansson gör åter en fin prestation då han tar bollen från en back och gör ett fint inlägg till Samuel Wowoah som slänger fram en fot och får in bollen tätt intill stolpen. Skönt tyckte säkert "Sammi" som bara minutern innan bränt en kanonchans då han i fritt läge nickat bollen i famnen på målvakten.

Efter 3-0 byter HBK in några juniorer och det är inte riktigt samma skärpa i spelet. Malmö gör 3-1, men längre än så lyckas inte skåningarna komma.

Somhelhet gör "bilagan" en bra match och vinner mycket rättvist. Martin Ekström styr upp spelet mycket bra i mitten med snabba vändningar och kvickt passningsspel längs marken. Bland de unga spelarna gör Andreas Johansson och Vlado Reljanovic bra ifrån sig. Dusan Djuric som kom in en liten stund på slutet på centrala mittfältet visade vid ett par tillfällen att han är en spelare med för framtiden.

Spelet var rörligt med ett omväxlande passningsspel med bollen på backen och där alla lagdelar deltog i anfallen. Tveksamt om A-lagen kan bjuda på samma spel på tisdag.

Ca 100 personer fanns i kväll på Örjans Vall. Bland dessa fanns exempelvis merparten av HBK:s A-lagsspelare, Fredrik Ljungberg samt en handfull knattar som mestadels låg i barnvagn och väntade på att pappa skulle spela färdigt matchen. God återväxt bland HBK:arna alltså...