Säker bortaseger mot Skiljebo

Bra spel och en riktigt kämparinsats av samtliga spelare i United gav tre poäng i dagens viktiga match mot Skiljebo.

Väsby kom till Västerås och Hamre IP utan lagkaptenen Daniel Johansson och anfallaren Admir Catovic som båda var avstängda. Annars mönstrade Väsby ett starkt lag och det är frågan om man inte gjorde sin bästa match på höstsäsongen.

Trots Väsbys skickliga passningsspel och fina teknik som dock legat lite i koma ett flertal matcher innan gårdagens var det hemmalaget som skapade flest och bäst chanser inledningsvis. Vänsterbacken Haisem Ismail en riktigt bra frispark som dessvärre var feldömd av domaren Niklas Abrahamsson, de allra flesta i hemmapubliken jublade men efter en stund suckade de med förvånande ansikten att bollen gått utanför stolpen.

Nästa chans var dock Väsbys, högerbacken Per Magnusson kom efter ett fint väggspel med Kali Ongala fri framför mål, dock hade Per en allt för dålig vinkel för att skjuta och Skiljebos målvakt täckta även alla luckor, i stället försökte han till inspel i sidled där bara hemmaförsvarare fanns, men det skulle visa sig bli riktigt farligt ändå. Rensningen blev inte så lyckad och med lite tur för Skiljebo gick bollen stenhårt i stolpen och ut.

Skiljebo skulle absolut tagit ledningen när man inte bara fick en chans, utan två efter dryga kvarten spelad. Helt fri med Thudin försökte spelaren placera bollen i hörnet men skottet gick i stolpens insida och ut igen, Väsby fick tag i bollen men slaravade bort den och efter ytterligare ett skott lyckades en Väsbyspelare täcka så att den smet utanför till en resultatlös hörna. Gabriel Petrovic hade två lägen efter det, först på en mycket bra slagen frispark som målvakten Martin Eriksson boxade ut till hörna. Nästa chans för "Gabbe" kom i slutet av den första halvleken när han med ett hårt skott efter marken dock sköt rakt på Martin Eriksson som enkelt kunde rädda bollen.

Väsby spelade bättre i den första halvleken men hade samtidigt lite tur att Skiljebo inte satte någon chans vid tanke på de lägen man hade. Gabbe spelade riktigt bra i den första halvleken men även Kali Ongala som gjorde sin sista match innan han flyttar till Sundsvall såg het ut. Saihou "CH" Jagne var i stort sett osynlig i första och hans anfallskollega Bilel Ghemri hade problem med mottagningarna när han fick en passning.

Väsby började bra i den andra halvleken och "CH" kom i princip helt fri men målvakten kunde göra sig stor och anfallaren fick inte till skottet. Bara sekunder senare hade Ghemri en farlig målchans men skottet smet tätt utanför högerstolpen.

Saihou växte i andra och i den 64:e minuten gjorde han tre skottfinter på raken i straffområdet, när hemmaspelare låg både till höger och vänster kunde "CH" enkelt placera in 0-1, ett snyggt men verkligen inte ett typiskt mål som man sett han göra i andra matcher mot till exempel Boden och Valsta när han får en långboll, tar ner, springer rakt mot mål och enkelt nätar. 0-2 skulle också komma, Kali hade lekstuga på sin högerkant och med ett underbart inlägg hittade han en omarkerad "CH" framför mål som på helvolley med vänsterfoten stötte han in bollen och avgjorde definitivt matchen då bara 13 minuter återstod.

Inga riktigt farliga målchanser skapades efter målet och Väsby hade mycket boll och rullade runt den i laget. Sammanfattningsvis var Väsby precis som i första det bättre laget och hade mest bollinnehav, man spelade mycket tekniskt och med ett snabbt passningsspel. Skiljebo borde gjort minst ett mål men United vann ändå rättvist den svåra bortamatchen med 0-2 efter två mycket vackra mål av seriens skytteligaledare, Saihou Jagne.

Nu väntar en av seriens mest inspirerande match, Kalmar FF från Allsvenskan gästar Vilundavallen den 8:e september kl. 16.00. Matchen sänds även live i TV4 Tipslördag med start kl. 15.30.