Dags för ny skräll i Svenska Cupen?
Stahre och Wesström kanske har ett ess i rockärmen inför semifinalen mot KFF.

Dags för ny skräll i Svenska Cupen?

Väsbys utan tvekan största och mest inspirerande match den här säsongen väntar när Kalmar FF från Allsvenskan gästar Vilundavallen där en finalplats står på spel.

En stark mittback samt en gnällspik till kapten är två av många storstjärnor som i morgondagens match gästar Vilundavallen och Upplands Väsby. Det är då småländska Kalmar FF som kommer på besök och inte i vilken match som helst, utan i en semifinal i Svenska Cupen och skrällgänget Väsby kan väl lika gärna vandra vidare till en final när det ändå flyter på i årets Cup-spel.

Kalmar FF ligger just nu på en femteplats i Allsvenskan. Man har de senaste säsongerna varit ett topplag i Sveriges högsta fotbollsdivision, och redan första året 2004 när man var nykomlingar hamnade Kalmar i toppen av tabellen. I årets trupp finns ett gäng talangfulla spelare, men mest uppmärksammad av dom alla är med all säkerhet den tekniske brassen César Santin som dock missar matchen på grund av skada.
Kalmars tränare, Nanne Bergstrand har besökt Vilundavallen förr, säsongen 2004 drabbades lagen samman i åttondelsfinalen i Svenska Cupen. Trots en heroisk insats av Väsby vann Kalmar med 1-2 och avancerade till kvartsfinalen. Efter den matchen var Bergstrand kritisk till fotbollsplanen och tyckte att det var den sämsta mattan hans lag spelat på, det är ändrat nu, men frågan är om vi den här gången kan vinna och stå som ett av de två finallagen den 27 september?

Väsby United har tagit sig ända till en semifinal genom att besegra två seriekollegor samt två lag från Superettan. Senaste matchen var borta mot GIF Sundsvall där Väsby efter en otrolig kämparinsats lyckades spräcka Sundsvalls fina svit på noll insläppta mål under hela säsongen och vann efter förlängning på Norrporten Arena med 1-2, matchvinnare var Admir Catovic som satte segermålet tidigt i den första förlängningskvarten, det första målet gjordes av Saihou Jagne i början av den andra halvleken.

Kalmar har på pappret haft en lätt lottning hittills, men faktum är att i de två senaste omgångarna har laget knappast imponerat. Bara vinst efter straffar (6-7) i åttondelen mot Skövde AIK från Divison-1 Södra, och 0-1 i kvartsfinalen mot Superettan-laget Östers IF. Kalmar har för övrigt inte haft en enda hemmamatch.

Väsby har mot Kalmar i morgon inga avstängningar och förutom långtidsskadade högerbacken, Mikael Hjelmström är inga spelare indisponibla. Väsby ändrar rejält i truppen jämfört med matchen mot Skiljebo senast, Niklas Rönn, Kali Ongala och Robin Wiksten kliver ut, in kommer i stället målvaktsreserven Björn Johansson, lagkaptenen Daniel Johansson och anfallaren Admir Catovic.

Truppen: Thomas Thudin, Björn Johansson, Peter Motas, Daniel Johansson, Walid Atta, Omar Jawo, Per Magnusson, Gabriel Petrovic, Brwa Nouri, Patrik Manzila, Mikael Wentzel, Alieu Jagne, Leandro Wesley Alves, Admir Catovic, Bilel Ghemri, Saihou Jagne

Väsbyredaktionens tips: 2-1 (med hela mitt hjärta)

Niklas Sahlén2007-09-07 20:43:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna