Ett stort kliv mot Superettan

Assyriska tog i dagens match borta mot Gröndals IK ett stort och viktigt steg mot att uppfylla säsongens målsättning: att åter ta klivet upp till superettan. Assyriska ställde upp med samma manskap som i senaste matchen (3-1 hemma mot Väsby) och hade inga större problem att föra spelet på trånga Aspuddens IP.

Gröndal försökte göra det svårt och krympa ytorna defensivt. Marklund och Haddad i anfallet fick slita lite extra för att finna alternativa löpvägar och gjorde det bra. Defensivt sett spelade Assyriska oerhört stabilt och tillät inte vasse Gröndal-anfallaren Pilfalk komma till avslut. Östlundh på mitten tog hand om de flesta andrabollar, vilket ledde till att försvarsspelet snabbt kunde flytta fram positionera, och ge understöd till det centrala assyriska mittfältet.

Assyriskas första mål kom med 5 minuter kvar att spela av den första halvleken. Mycket viktigt psykologiskt således. Det var Andreas Haddad som tog emot bollen inne i straffområdet och vände upp sin försvarare, innan han vackert placerade in bollen hårt till vänster om målvakten. Haddad gjorde även 0-2 i den 52 matchminuten på straff som han själv fixade, innan inbytte Lekander satte spiken i kistan med sitt vackra nickmål till 0-3 på övertid.

AFF har nu efter dagens omgång 48 poäng, 8 poäng ner till trean Vasalund/Essinge med 3 matcher kvar att spela. Det innebär att Assyriska kan bli helt klara vid en eventuell vinst på söndag mot Östersund. Kom och hejja fram AFF tillsammans med Zelge Fans! På söndag hemma på Södertälje Fotbollsarena kl 16.00.