Solen skiner över Djurgården

På ett soligt Stadion besegrade Djurgården serieledarna IFK Göteborg. Siffrorna skrevs till 3-1, och spelet var stundtals mycket bra.

Solen sken över Stadion denna afton. Det hade den inte behövt göra för hemmalagets spel värmde de cirka 13000 åskådarna rejält.

Redan från avspark var det Lidingösidans Full Fart Framår som gällde, och IFK Göteborgs målvakt Bengt Andersson fick slita hårt för att freda sitt mål. Närmast var Magnus Pehrsson och Stefan Rehn, men deras skott räddades till hörnor som blev resultatlösa.

När matchuret gick in på sitt 26:e varv kom matchens första mål. Föga rättvist så var det bortalaget som gjorde detta. Magnus Pehrsson tappade bollen, eller blev omkullspungen, på egen planhalva, och Sebastian Henriksson kunde slå en retfull stickare till Gustaf Andersson. Avslutet var behärskat och otagbart för målvakten Andreas Isaksson som kastade sig i sin fulla längd.

Med tanke på hur matchbilden förändrades efter målet så föreföll inte ledningsmålet allt för orättvist i paus. IFK Göteborg spelade upp sig ordentligt mot slutet, och den sista kvarten ägde de.

Djurgården började då praktisera långbollar, och spelet blev aningen krampaktigt. I halvlekens slutskede hade dock Stefan Rehn en farlig frispark som Bengt Andersson fick arbeta lite med.

Hoppet är som bekant det sista som överger en, och med tanke på hur Djurgårdens andra halva av matcherna sett ut de senaste matcherna fanns det ingen anledning att oroa sig.

Om Djurgården inledde bra i den första halvleken så var det ännu bättre i den andra. Utdelningen fick ändå vänta till den 54:e matchminuten. Johan Wallinder gick ut och Lolo Chanko byttes in. Stefan Rehn slog en hörna som Patrik Eriksson-Ohlsson nickade i mål på ett något annorlunda sätt. Målet var hans första i Djurgårdströjan, och noterbart är att det inte var länge sedan hans mittbackskollega Magnus Samuelsson blev av med sin målnolla.

Bara tio minuter senare var det dags igen. Christer Mattiasson jobbade förtjänstfullt i straffområdet, och när Bengt Andersson drabbades av kommunikationsproblem kunde Stefan Rehn hinna först på bollen. Med något som påminde om en annorlunda glidtackling forcerade han upp bollen i nättaket.

Tommy Söderberg sade säkert ”wow” om den situationen, och frågan är vad han sa efter Nicklas Rascks uppvisning en kvart före slutet. Utan minsta problem sprang han rakt igenom IFK Göteborgs mittfält, och när den före detta landslagsbacken Pontus Kåmark stod på schemat bjöd han på en tunnel. En passning snett bakåt till Jones Kusi-Asare innebar ett direktskott, och 3-1 var ett faktum för den överlyckliga hemmapubliken.

Matchen kunde dock ha fått ett annat slut. Gustaf Andersson var mycket nära att kvittera till 2-2 i nära anslutning till Djurgårdens ledningsmål, men Andreas Isaksson gjorde en dubbelräddning. Martin Ericsson hade även en mycket farlig frispark, men då kändes segern redan klar.

Hemmalaget Djurgården gjorde en mycket bra insats, och egentligen förtjänar hela laget beröm. De spelare som höjde sig lite över mängden denna trevliga kväll var Andreas Johansson, Stefan Rehn och Nicklas Rasck.

För Djurgården ser framtiden mycket intressant ut, och dagens seger innebär att lagets förlustfria svit nu är uppe i nio matcher. Än mer glädjande är att laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, och att laget långsamt men säkert avancerar i tabellen. Det är dock allt för tidigt att börja hoppas på stordåd, och vi supportrar får passa på att surfa på vågen så länge det är möjligt. Som det känns nu är det dock långt kvar till land…..

Övrigt att notera:
Christer Mattiasson fick som bekant sin papperskorg. Däremot så sparkade han inte på den. Anledningen till detta var att TV4 hade ett gäng paparazzifotografer som väntade på den magiska sparken. Målen får vänta till nästa match.

Trenden håller i sig. När Djurgården byter spelare blir det mål. Det verkar inte spela någon roll vilka som kommer in.

Djurgårdens andra halvlek var ännu en gång formidabel. Den här gången hade inte motståndarlagets tränare, Stefan Lundin, några bortförklaringar. Det har dock andra lag haft. Det måste vara en slump att AIK, Halmstad, Hammarby, GIF Sundsvall, BK Häcken och IFK Göteborg knappt fått känna på bollen efter paus.......