Vinst med uddamålet i Örebro

Dagens match på Trängens IP i Örebro var mycket viktig för bägge lagen. För Väsby gällde det att ta mark framför Vasalund/Essinge i tabellen medan hemmalaget Forward kämpade för att nå toppstriden igen. Det såg länge ut att sluta mållöst i regnet men efter 92 minuter kom ändå det förlösande målet efter att Admir snappat upp en felpass.

Väsby tog en viktig seger för “jakten på Superettan” när man slog BK Forward borta med 0-1. Matchen såg dock länge ut att sluta mållös men på stopptid kom målet efter att anfallaren Admir Catovic snappat upp en felpassning från hemmalagets ytterback.

Väsby kom till Trängens IP utan Bilel Ghemri som lämnat återbud på grund av sjukdom. Annars var truppen skadefri och förutsättningarna inför matchen på topp. I startelvan fanns bland annat Leandro som vänstermittfältare och gjorde sin första match från start. Lagkaptenen Daniel Johansson fick fortsatt förtroende som innermitt och har gjort det bra än så länge.

Enligt tränaren Mikael Stahre var BK Forward bättre i den första halvleken och skapade flest chanser, men i den andra var det total klasskillnad. Den andra tränaren, Björn Wesström säger till den officiella hemsidan att det nog var säsongen bästa halvlek.

Efter storspelande av hemmalagets målvakt Gabriel Bulut fick Väsby äntligen hål på denna, i 92:a minuten tog Admir Catovic vara på en slarvig felpass från Forward och gjorde sitt sjätte mål för den här säsongen. Efter matchen sa tränare Wesström att Admir är klinisk i avgörande lägen, vilket han då visade nu idag.

Fotbollsansvarige Börje Andersson rapporterade till hemsidan direkt efter matchen och sa att det var en jämn och bra match och att man får vara nöjda med målskörden i och med Buluts storspel. Nu väntar i alla fall match mot nuvarande tabellnian Falu. Inkommande lördag med avspark 16:00 kan Väsby avgöra om en plats i Superettan nästa säsong, men då måste först Skiljebo ta poäng av Vasalund/Essinge imorgon på Skytteholm.