Inför VU - Falu FK

Inför VU - Falu FK

Väsby har avgörandet i sina egna händer inför de två avslutande omgångarna. Vinst i båda och saken är klar, men det kommer med all säkerhet bli två tuffa matcher. Härnäst väntar tabellnian Falu FK på Vilundavallen, för övrigt årets allra sista hemmamatch.

Mittenlag i slutet av säsongen är svåra att möta och förutspå. Antingen vill de visa att man är bättre än vad tabellen visar, eller så har man gett upp. Till helgen möter tabelltvåan Väsby ytterligare ett lag som placerar sig i ingenmansland med två matcher kvar av seriespelet, Falu FK.

Falu har haft en knackig säsong. Man var inför serien räknat som ett mittenlag av den undre halvan i tabellen. Laget är helt klart bättre på hemmaplan än borta, där man endast skrapat ihop två segrar och fem oavgjorda på 12 matcher. Bäste målskytten så här långt hos tabellnian är Johan Eklund som gjort sju mål den här säsongen och ligger på en delad sjundeplats i skytteligan.

Vårmötet på Kopparvallen slutade faktiskt med hemmaseger. Efter en mållös första halvlek tog Falu tag i matchen och satte två mål. I slutminuterna reducerade dock Omar Jawo genom att göra 2-1 men närmre än så kom inte Väsby och Falu FK vann till slut med uddamålet.

Självförtroendet hos hemmalaget är på topp efter segern borta mot Forward med 0-1. Målet kom som sagt sent och gjordes av anfallaren Admir Catovic på stopptid. Därmed ligger Väsby i nuläget bara två poäng före tabelltrean Vasalund/Essinge, och vid en förlust imorgon kan mycket hända.

Två avbräck finns på backsidan inför morgondagens match, Omar Jawo avstängd och Per Magnusson sjuk. Leandro Wesley Alves är också indisponibel då han rest hem till Brasilien för att ordna med sina handlingar.

Väsbyredaktionens tips: 2-0

Niklas Sahlén2007-10-05 23:13:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna