Väsby nära Superettan efter 4-0 mot Falu

Väsby nära Superettan efter 4-0 mot Falu

Dagens match mot gästande Falu FK var en ytterst viktig match för Väsby United. En seger var närmast ett måste då ingen på allvar tror att Vasalund/Essinge tappar några poäng mot IFK Timrå på söndag eftermiddag.

Väsby startade med en rivstart, tryck direkt mot gästernas mål, och redan i vårt andra anfall hände det, Peter Motas spelar fram Gabriel Petrovic som drar på så mycket han kan från nästan 30 meter. "Gabbe" får en underbar träff och bollen borrar sig in i krysset utan chans för målvakten Henrik Fjellstedt, undrar om det inte var årets mål på Vilunda?
Gästerna replikerade omgående med ett tungt skott, dock rakt på en välplacerad "Thudde" i hemmakassen.

Väsby fortsatte att ösa på och målchanserna avlöpte varandra första 10 minuterna. Trycket mot gästernas mål avtog vartefter tiden gick, Brwa Nouri fick dock iväg ett skott som smet en bit utanför stolpen, minuten efter var Aliu Jagne framme med ett bra skott tätt över ribban, lillebror "CH" var det som spelade fram Alieu.

Gästernas största och ända målchans kom i 32 minuten då Johan Eklund fick fritt fram mot "Thudde" som gjorde sej stor och fick skottet på sig, en högklassig räddning var det.

Admir Catovic var framme ett par gånger i slutet av halvleken i ganska bra lägen, men kunde inte hålla ner bollen utan skotten gick över målet.

1-0 till Väsby i halvlek var rättvist då man startade halvleken mycket bra. Avslutningen av halvleken var inte av samma kaliber, stundtals såg det ut som hemmalaget drabbats av stundens allvar, tror inte att Patrik Manzila slog en ända passning framåt under sista halvtimmen. ideliga bakåtpass gjorde publiken otålig i halvlek, man ville se mer av det Väsby visade upp första 10 minuterna.

Nog skulle publiken bli hörsammad allt, Väsby drog igång med sitt fina passningsspel och rörelsen i laget var perfekt, belöningen kom redan i 50 minuten då "Adde" Catovic spelade fram Alieu Jagne som gjorde 2-0 utan pardon.
Väsby fortsatte att ösa på, en för dagen kokhet Alieu Jagne dundrade bollen i överliggaren, tog själv så småningom hand om returen och tryckte in 3-0.

Trycket mot Dalamålet fortsatte, Brwa Nouri var framme, "CH" vaknade till också, från att ha varit i det närmaste osynlig började han ta de löpningar som han är så bra på, två riktigt heta chanser hade han att utöka ledningen i skytteligan, men blev dock mållös denna eftermiddag.

Ett mål till skulle dock publiken få uppleva, och vilket mål det blev, Admir Catovic fick bollen i högerytter position, drev inåt och dribblade av tre-fyra motståndare och avslutade med ett kanonskott i nättaket, hur vackert som helst, alla som sett Kurre Hamrins mål på TV mot Västtyskland i VM 1958 förstår hur det gick till.

Hemmalaget var nöjda med 4-0 och hade en uppvisning i konsten att hålla i bollen varvat med sköna kropps och överstegsfinter under sista kvarten som gjorde Dalkarlarna till statister.
Ett nytt grymt skott av "Gabbe" som målvakten med möda lyckades tippa till hörna fick avsluta skottkavalkaden på mål (12).

Säkert gick publiken hem i den fasta tron att detta var ett Superettan-lag man fick se i aktion under andra halvleken, dock återstår det 90 tuffa minuter mot Västerås SK på Arosvallen inkommande lördag innan någonting är klart.

Vinner man med 4-0 så är det bara att gratulera truppen till en mycket fin insats mot ett lag man förlorade (2-1) mot i våras på bortaplan.

Roy Rosenback2007-10-06 23:05:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna